14 Kilometrelik Yolda Tarihi Yaşadılar - Son Dakika
Güncel

14 Kilometrelik Yolda Tarihi Yaşadılar

14 Kilometrelik Yolda Tarihi Yaşadılar

Lions 118-K, Büyük Taarruz 'un 94. yıl dönümünü etkinlikleri kapsamında Şuhut ilçesi Çakırözü Köyü ile Kocatepe arasında düzenlenen 94'üncü Zafer Yürüyüşüne her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun katılım gösterdi.

30.08.2016 14:43  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lions 118-K Yönetim Çevresi'ne bağlı birçok ildeki Lions Kulüplerinde faaliyet gösteren Türk Lionları, Zafer Bayramı kapsamında Afyonkarahisar'da Zafer Haftası etkinlikleri içerisinde düzenlenen Kocatepe Zafer Yürüyüşüne yoğun ilgi gösterdi. Büyük Taarruz'un 94. Yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlandığı Zafer Haftasında Türk Lionları, Büyük Taarruz'un Türk tarihinde önemli bir yer edinmesindeki başlıca sebebi olan 14 kilometrelik Zafer Yolunu başından sonuna kadar yürüdüler.

Zafere giden yolda Büyük Taarruz sırasında ilk adımın atıldığı Afyonkarahisar coğrafyasının tarihsel önemini anlatmak, Türk Gençliğinin Atatürk ilkeleri ve devrimleri ışığında, zorluklardan ve engellerden yılmadan 94 yıl önceki kararlılık ve azimle yürüdüğünü vurgulamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik sivil toplum kuruluşları, askeri erkân ve vatandaşların katılımı ile yapıldı.

Zafer Yolu başlangıç alanında bir araya gelen Lions 118-K Federasyonu üyeleri, 14 kilometre uzunluğundaki yolu 4 saatte marş ve şarkılar eşliğinde tamamladı. Kocatepe'ye varıldığında Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşını okuyan Lionlar, 94 yıl öncesinin menüsünde yer alan çorba ve hoşaftan içtiler. Büyük ilgi gören Kocatepe Zafer Yürüyüşüne katılmanın gurur verici olduğunu söyleyen Lionlar, soğuk ve yağmurlu havaya rağmen 14 kilometrelik yolu tamamlayarak Türk askerinin uğurda çektiği çileyi bir nebze de olsa yakından yaşamak istediklerini belirttiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 14 Kilometrelik Yolda Tarihi Yaşadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement