17 Yıldır Aynı Camide İtikafa Giriyor - Son Dakika
Güncel

17 Yıldır Aynı Camide İtikafa Giriyor

Kastamonu'da yaşayan Sadık Demirci, 17 yıldan bu yana her ramazan ayında itikafa giriyor.

28.06.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da yaşayan Sadık Demirci, 17 yıldan bu yana her ramazan ayında itikafa giriyor.

Kastamonu'da yaşayan 67 yaşındaki Sadık Demirci, 17 yıldır her ramazan ayında girdiği itikafını Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camisi'nde gerçekleştiriyor. Demirci, ramazan ayının son 10 gününü camideki penceresiz bölümde geçiriyor. İmsak vaktinde uyanan Demirci, sahur ve iftarını da camide ayarlanan bölümde yapıyor.

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yıl önce pancar kooperatifinden emekli olduğunu, o tarihlerde tanıştığı bir arkadaşının hayatını değiştirdiğini söyledi.

Arkadaşının tavsiyesi üzerine itikafa girdiğini belirten Demirci, "Emekli olduktan sonra her yıl ramazan ayında itikafa giriyorum. Huzur buluyorum. İtikaftan çıktıktan sonra yeniden ramazanın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

İtikafa girerken peygamberin sünnetini yerine getirdiğini dile getiren Demirci, "Kadir Gecesi ramazanın 27. gecesi olarak kabul edilse de peygamberimiz 'son 10 günde arayınız' dediği için ben de bu süreyi elimden geldiği kadar güzel değerlendirmeye çalışıyorum. Bütün dünya işlerini bırakıp itikafa girmek insana ölümü hatırlatıyor. Cam, pencere yok. Çıktığım zaman gelecek yılın ramazan ayının geleceği günü sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerini kullandı.

İtikafta bütün gününü ibadetle geçirdiğini vurgulayan Demirci, cami içerisinde durmanın bile kendisine huzur verdiğini kaydetti.

Cami içerisindeki küçük odalarda yaşamanın insana ölümü hatırlattığını anlatan Demirci, itikafın kendisini dünya işlerinden bir nebze olsun uzaklaştırarak ruhunu dinlendirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 17 Yıldır Aynı Camide İtikafa Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement