18 Mart Şehitleri Anma Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü

Vali Çiftçi, mesaj yayımladı.

17.03.2014 12:49

Vali Kenan Çiftçi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Çiftçi, mesajında, 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Zaferi'nin Türk milleti ve askerinin iman ve kahramanlığının destanı olduğunu vurguladı.

"Metrekareye 6 bin merminin düştüğü bu zafer vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir" diye ifade eden Çiftçi, şöyle devam etti:

"Şehitlerimizin kutsal armağanı olan bu topraklara, damarlarında asil kan dolaşan Türk insanı bugüne kadar sahip çıkmıştır ve bundan sonra da canından aziz tuttuğu bu kutsal emaneti koruyacaktır. Bu büyük zaferi mucizevi bir şekilde gerçekleştiren milletin çocukları olmak, bu vatanın tüm fertleri için en büyük ve en haklı iftihar kaynağıdır. Çanakkale Zaferi, bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin sonucudur. Mehmet Akif'in 'Asım'ın Nesli' diye tarif ettiği, iman ve vatan aşkıyla hareket etmeye ant içmiş bir neslin, kanının son damlasına kadar mücadele ettiği, büyük bir zafer kazandığı Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünde aziz şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve şükranla anıyoruz." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement