18. Türksoy Ressamlar Buluşması" - Son Dakika
Yerel

18. Türksoy Ressamlar Buluşması"

18. Türksoy Ressamlar Buluşması"

Aksaray'da düzenlenen "18. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması" kapsamında çeşitli ülkelerden gelen ressamların eserleri sergilendi.

01.08.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da düzenlenen "18. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması" kapsamında çeşitli ülkelerden gelen ressamların eserleri sergilendi.

Aksaray'da, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Aksaray Belediyesi'nce düzenlenen etkinliğe 18 ülkeden 21 ressam katıldı. Etkinlik kapsamında 2 hafta boyunca Aksaray'da Eğri Minare, Ulu Cami, Zinciriye Medresesi, Hasandağı ve Ihlara Vadisi gibi tarihi mekanları gezen ressamlar, daha sonra bu yerleri tuvallerine yansıttı. Aksaray'a özgü 100 eserin tuvallere aktarıldığı etkinlik kapsamında ressamların eserleri açılışı yapılan sergiyle tanıtıldı.

TÜRKSOY adına törene katılan Elçin Gafarlı, bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergide yaptığı açıklamada, 20 Temmuz'da başlayan etkinliğin bugün düzenlenen sergiyle tamamlandığını söyledi.

Etkinliğe 18 ülkeden 21 ressamın katıldığını anlatan Gafarlı, "Şu an sergimizde ressamlarımızın yapmış olduğu 100 eser sergileniyor. Yapılan bu eserler, doğrudan Aksaray'ın mimari yapısını, insanların yaşayışını, şehir ile bağlantılı bütün dokuyu yansıtıyor. TÜRKSOY, yapılan bu eserleri, Aksaray'ın Türk dünyasında tanıtılması için çeşitli ülkelerde düzenlenecek sergilerde tanıtacak. Böylece düzenlenecek etkinliklerle hem Aksaray tanıtılacak hem de Türk dünyasının sanatı tanıtılacak" diye konuştu.

Ressamlardan Rahme Manastırlı ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden geldiğini ifade ederek, "TÜRKSOY'un katkılarıyla 2 hafta önce bir araya geldik. Buranın tarihi ve doğal güzelliklerini 2 hafta boyunca gezdik. Bugün de yaptığımız resimleri sergiliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18. Türksoy Ressamlar Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement