2. Mersin Kültürler Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

2. Mersin Kültürler Festivali'ne Doğru

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği (MEBİDER) koordinatörlüğü ile kentteki hemşeri ve kültür dernekleri iş birliğinde gerçekleştirilen Mersin Kültürler Festivali'nin ikincisi 17-19 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

08.04.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği (MEBİDER) koordinatörlüğü ile kentteki hemşeri ve kültür dernekleri iş birliğinde gerçekleştirilen Mersin Kültürler Festivali'nin ikincisi 17-19 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek etkinlik 19 Nisan'a kadar sürecek. 60 derneğin katılacağı festivalin bütçesi için ise 120 bin lira harcanacak.

Festival Yürütme  Kurulu Başkanı Ekrem Sağlam, bir kafede yaptığı açıklamada, 2. Mersin Kültür Festivali'nin 17 Nisan Cuma günü saat 14.00'de Mersin Tren Garı'ndan hareket edecek kortej yürüyüşüyle başlayacağını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak olan açılış töreninde, hattat Etem Çalışkan, orkestra şefi Murat Kodallı ve hayırsever Eyüp Aygar'a ödül verileceğini  kaydeden Sağlam, Kültür Merkezi'ndeki törende ise 3 boyutlu Mersin Fotoğrafları Sergisi'nin yer alacağını aktardı.

Konserler, dans, halk oyunları ve animasyon gösterilerinin de festival kapsamında izleyenlerle bulaşacağını kaydeden Sağlam, 3 gün sürecek etkinlikte, hemşeri ve kültür derneklerinin de yörelerine özgü oyunlar ve tatlarla festivale renk katacaklarını söyledi.

Aynı zamanda etkinlikte, Mersin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Organ ve Doku Nakil Bağışı, Mersin Ortopedik Engelliler Derneği, Kanserle Dans Derneği, Alzheimer Derneği ve Yeşilay'ın da stantlarının yer alacağını ifade eden Sağlam, Mersinli yazarların imza günü düzenleyerek kitapseverlerle buluşacağını, Atatürk Caddesi ve Çamlıbel'deki mağazaların etkinlik süresince indirimler sunarak festivalde yer alacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2. Mersin Kültürler Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement