200 Bin Polonyalı Her An İngiltere'yi Terk Edebilir - Son Dakika
Dünya

200 Bin Polonyalı Her An İngiltere'yi Terk Edebilir

Polonya Başbakan Yardımcısı Mateusz Morawiecki, İngiltere'de artan ırkçı saldırıların 200 binden fazla vatandaşının ülkelerine geri dönmelerine yol açabileceğini söyledi.

05.09.2016 09:57  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Londra civarında yer alan Essex bölgesinin Harlow kentinde geçen hafta Arek Jozwik isimli Polonyalının bir grup ırkçı İngiliz tarafından, ana dilinde konuştuğu için öldürülmesi ardından Polonyalıların büyük tedirginlik içerisinde oldukları kaydedildi.

ÜLKEDEKİ EN BÜYÜK ETNİK AZINLIK

Daily Star gazetesini haberine göre Polonya Başbakan Yardımcısı Mateusz Morawiecki, bu cinayetin ardından özellikle aileleriyle İngiltere'ye yerleşen Polonyalıların büyük tedirginlik içerisinde olduklarını ifade etti.

2004 yılında AB'ye giren Polonya vatandaşlarının en çok göç ettiği ülkelerin başında İngiltere geliyor. Polonyalılar, 900 bin nüfusu ile ülkedeki en büyük etnik azınlık durumunda.

İngiltere'deki Brexit referandumunda 'AB'ye hayır' kararı çıkması ardından resmi olarak ayrılması durumunda Polonyalıların da diğer AB ülkeleri vatandaşları gibi ülkelerine döneceği tahmin ediliyor.

200 Bin Polonyalı Her An İngiltere\'yi Terk Edebilir
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya 200 Bin Polonyalı Her An İngiltere'yi Terk Edebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement