2013 Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

2013 Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi

2013 Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin bu yıl 5 yıldızlı hava yolu olarak ilan edileceğini bildirdi.

19.01.2013 17:08

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin bu yıl 5 yıldızlı hava yolu olarak ilan edileceğini bildirdi.

Kotil, Manavgat ilçesindeki bir otelde 2013 Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Türk Hava Yolları'nın çalışmalarını ve hedeflerini açıkladı.

Türk Hava Yolları'nın her yıl büyüyen bir grafik çizdiğini anlatan Kotil, geçen yıl 9 milyar dolarlık bir ciro gerçekleştirildiğini söyledi. Dünyada havacılık sektöründe 636 milyar dolar paranın bulunduğunu kaydeden Kotil, "Bunun hepsini istemiyoruz. Ama bu yıl 10 milyar dolar ciro yapmayı hedefliyoruz. 10-15 yıl içinde ise bu miktarı 40 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz. 2020 yılı hedeflerimizde tahmini gelirimiz 19 milyar dolar" dedi.

Kotil, 2002 yılından bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, bu yıl 250 noktaya uçuş gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Dünyadaki en çok noktaya uçan hava yolu olmayı arzuladıklarını anlatan Kotil, bu yıl içinde bunu gerçekleştireceklerine inandıklarını belirtti.

Türk Hava Yolları'nın uçuş yaptığı bölgeleri anlatan Kotil, Orta Avrupa'da 20 noktaya, Güney Avrupa'da 19 noktaya, Balkanlar'da ise 22 noktaya uçtuklarını, en güçlü oldukları bölgenin de Balkanlar olduğunu söyledi.

Uzakdoğu'da 26 noktaya uçuş gerçekleştirdiklerini dile getiren Kotil, Atlantik'te 30, Afrika'da 33 noktaya uçtuklarını, bu yıl sonunda ise Afrika'da 43 noktaya uçmayı planladıklarını ifade etti.

Ortadoğu'ya transfer yolcunun artmaya başladığını, 32 noktaya uçtuklarını söyleyen Kotil, "Bu bölgede en fazla uçan hava yoluyuz, ama yetmez" diye konuştu.

THY çalışanlarına seslenen Kotil, alt kademedeki çalışanlarını sevmelerini, samimi olmalarını ve sürekli kendilerini geliştirmelerini istedi.

THY'nin kaliteli bir şirket olduğunu vurgulayan Kotil, "İki defa Avrupa'nın en iyi hava yolu seçildik. 2012 yılı sonu itibarıyla Avrupa'da en çok yolcu taşıyan ikinci hava yoluyuz, bunu rakamlar gösteriyor. Bu yıl 5 yıldızlı hava yolu oluyoruz. Avrupa'nın en iyi hava yolu ilan edilmek öyle güzel bir duygu ki... Kalpten çalışırsak dünyanın da Avrupa'nın da en iyi hava yolu oluruz" diye konuştu.

Şirket olarak tek bir yolcuyu üzme haklarının olmadığını vurgulayan Temel Kotil, üzülen yolculara dönüşlerin yapılarak, telafi edilmesi gerektiğini bildirdi.

Muhabir: Hatice Özdemir

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 2013 Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement