2015 Yılında Siber Saldırılar Artacak Mı? - Son Dakika
Ekonomi

2015 Yılında Siber Saldırılar Artacak Mı?

DC tarafından düzenlenen BT Güvenliği 2015 Konferansı İstanbul Wyndham Hotel'de gerçekleştirildi.

18.03.2015 15:24

DC tarafından düzenlenen BT Güvenliği 2015 Konferansı İstanbul Wyndham Hotel'de gerçekleştirildi. Zirvenin katılımcılarından Endpoint-Labs Bilgi Teknolojileri Güvenliği CEO'su Cüneyt Kalpakoğlu, siber saldırılara karşı nasıl önlemler alınabileneceğini Wise TV kameralarına anlattı.

2015 yılında siber saldırıların çeşitlenerek artacağını söyleyen Cüneyt Kalpakoğlu, "Kurumların çeşitlenen siber saldırılar karşısında geçmişe kıyasla daha hassas önlemler almaları gerektiğine inanıyorum" dedi.

Kurumlar siber saldırılara karşı önlemler alırken daha konvasyonel metotlar kullanmalı diye söyleyen Endpoint-Labs Bilgi Teknolojileri Güvenliği şirketinin Ceo'su Cüneyt Kalpakoğlu, "Yapılan güvenlik taramaları ya da zafiyet analizi vb. testlerin yanında kaynak kodu analizlerinin de yapılmasının şart olduğunu artık söylemek istiyorum. Son yapılan siber ataklarda siber saldırganlar dünya çapında çok önemli finans kurumlarının milyonlarca kaydını çalmayı becerdiler. Kredi kartı kimlik bilgilerine ulaşıldı. Bu konuda insanların kulağına su kaçırmak istemiyorum, korku salmak istemiyorum ama eskisine kıyasla çok daha hassas ve temkinli olmamızı gerektiren bir dönemde olduğumuzu söyleyebilirim" dedi.

2015 Yılında Siber Saldırılar Artacak Mı?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi 2015 Yılında Siber Saldırılar Artacak Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement