24 Mart Dünya Tüberküloz Günü - Son Dakika
Yerel

24 Mart Dünya Tüberküloz Günü

Eruh Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Çelik, tüberkülozun hava yoluyla bulaşan, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu bildirdi.

23.03.2015 18:54

Eruh Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Çelik, tüberkülozun hava yoluyla bulaşan, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu bildirdi.

Çelik, yaptığı açıklamada, tüberkülozun halk arasında "verem" ya da "ince hastalık" olarak bilindiğini anımsatarak, hastalığın öksürük, yüksek ateş, göğüs ağrısı, balgam çıkarma ve kanlı tükürme gibi belirtilerle görüldüğünü söyledi.

Tüberkülozun kalıtsal değil, bulaşıcı olduğunu ve tedavisinin ücretsiz yapıldığını belirten Çelik, "Tüberküloz, hastaların öksürme ve hapşırmaları sırasında etrafa saçtıkları verem mikroplarının sağlam kişiler tarafından solunması ile bulaşır. İlaca dirençli vakalar da dahil tüm tüberküloz vakalarının tedavisinde kullanılan bütün ilaçlar bakanlığımızca temin edilerek ücretsiz olarak hastalara dağıtılıyor. Tedavisini önerilen sürede eksiksiz şekilde kullanan hastaların yüzde yüze yakını şifa buluyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement