26. Bodrum Cup Yat Yarışları" Başlıyor - Son Dakika
Spor

26. Bodrum Cup Yat Yarışları" Başlıyor

Bodrum Yarımadası ve Yunan adalarında yapılacak yat yarışlarına, 100'ün üzerinde ahşap tekne katılacak.

17.10.2014 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Cup Yat Yarışlarının 26'ncısı, 20-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

Era Bodrum Yelken Kulübünce 1989'dan bu yana düzenlenen Bodrum Cup Yarışları'na bu yıl 100'ün üzerinde ahşap yat katılacak.

Bodrum Cup Komite Başkanı Erman Aras, düzenlenen basın toplantısında, yarışlarda 25 yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 25 yıldır sürdürdüğü komite başkanlığını bu yıl bırakacağını açıklayan Aras, şöyle konuştu:

"Bu yılki görevim kampana çalındıktan sonra sona erecek. Çünkü artık Era Bodrum'dan yetişen denizcilerimize bu görevi aktaracağız. Bu bir bayrak yarışı. Gençlerimiz bundan böyle bu yarışı devam ettirecek. Benden sonra başkanlık görevini Bodrumlu optimistçi Süleyman Uysal alacak."

Aras, genellikle mavi yolculukla ünlenen guletlerin oluşturduğu ahşap kategorisi dışında, polyester yatların çoğunlukta olduğu IRC sınıfında da geniş katılımın olacağını belirtti.

Bu yılki yarışlarda ilk kez katamaranların da yarışacağını anlatan Aras, şöyle konuştu:

"Toplam 75 deniz mili uzunluğunda beş etapta tamamlanacak yarışlarda, ilk gün rota Bodrum'dan başlayıp yine Bodrum'da bitecek. Sırasıyla Kalimnos, Leros ve Yalıkavak Palmarina rotalarında sürecek yarışlar, Yalıkavak-Bodrum etabı ile sona erecek."

26. yıla özel yenilikler

Bodrum Cup'ın yeni komite başkanı olacak Süleyman Uysal ise yarışmacı, konuk ve yolcularla katılımcı sayısının bin 500'ü bulmasının beklendiğini kaydetti.

Yarışmanın 26. yılına özel yenilikleri olacağını anlatan Uysal, şunları söyledi:

"Yarış boyunca engelli kişilerin de rahat hareket edebilecekleri şekilde tasarlanan 'Wellabled' adlı deniz aracı olacak. Bodrum Sağlık Vakfı ve Bodrum Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile yürütülen çalışmalar sonucunda, Wellabled'ın yarış katılımcılarıyla bir arada maviye açılmaları imkanı sağlandı."

Uysal, yarışmada ayrıca, Bodrum Cup klasiklerinden kostüm yarışmasının yanı sıra "Mavi Yolculuk Mutfağı" yemek yarışması da yapılacağını ifade etti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 26. Bodrum Cup Yat Yarışları' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement