2a Yönetmeliğine İptal Başvurusu - Son Dakika
Güncel

2a Yönetmeliğine İptal Başvurusu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Mart Ayında Yürürlüğe Giren Orman Yasası'nın 2-a Maddesi Uyarınca Orman Sınırları Dışına Çıkarılacak Yerler Hakkında Yönetmeliğin İptali ve Yürürlüğünün Durdurulması İçin Danıştay'a Başvurdu.

16.05.2007 11:53

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Mart ayında yürürlüğe giren Orman Yasası'nın 2-A maddesi uyarınca orman sınırları dışına çıkarılacak yerler hakkında yönetmeliğin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Danıştay'a başvurdu.

TMMOB, "6831 Sayılı Orman Kanunun 2'nci Maddesinin (A) Bendine Göre Orman Sınırları Dışına Çıkarılacak Yerler Hakkında Yönetmeliğin" kaçak yapılaşmaya yol açacağını belirterek yürürlüğünün durdurulmasını ve iptal edilmesini istedi. Başvuru dilekçesinde, yönetmeliğin hiçbir ölçüt getirilmeden yanan orman alanları hariç tüm ormanları uygulama kapsamı içine aldığı ifade edildi. Dilekçede şöyle denildi:

YÖNETMELİK KAMU YARARI GÖZETMİYOR

"Yönetmelik ile gerek kaçak yapılaşma, gerekse tarım alanı açma şeklinde gasp edilmiş ve/veya yüksek rant getirecek orman alanlarının yapılaşmaya açılmasıyla ülke geneline yayılacak bir uygulama başlayacaktır. İdare, bütün işlem ve kararlarında kamu yararını gözetmek durumundadır. Orman öyle bir doğal kaynaktır ki, yalnızca bugün yaşayan insanların değil gelecek kuşaklarında hayatlarını sürdürebilmeleri için korunması zorunludur. Bu nedenle bu kaynağın korunması ve geliştirilmesi devletin öncelikli görevidir. Dava konusu Yönetmelikle getirilen düzenlemelerde toplumsal kaynağın bireylere tahsisi öngörülmekte ve toplumsal yaşama hakkı ortadan kaldırılmaktadır. Böyle bir anlayışla hazırlanan Yönetmeliğin kamu yararı gözettiği söylenemez. Bu nedenle davalı idarenin savunması alınmaksızın yürütmeyi durdurma talep etmek zorunlu olmuştur." (ANKA)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 2a Yönetmeliğine İptal Başvurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement