3. Köprüde Eğik Askı Halatlarının Montajı Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

3. Köprüde Eğik Askı Halatlarının Montajı Tamamlandı

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemi tamamlandı.

01.06.2016 16:41

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemi tamamlandı.

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemi tamamlandı. Toplam 176 adet eğik askı halatın montaj işlemi yapılırken yaklaşık 6 bin 500 kilometre kablo çekimi gerçekleştirildi. Son olarak 3. köprüde eğik askı halatlarının damper montaj işlemi başladı.

3. Köprü saha şefi, "Eğik askı halatların damper montajlarına başladık. Damperler, eğik askı halatlarda yapısal veya çevresel faktörler sonucunda oluşabilecek salınımları, içlerinde bulunan pistonlar sayesinde sönümleyen ve kısıtlayan yapısal elemanlar. Damper montajları arka açıklıklarda Mayıs ayında tamamlandı. Haziran ayı sonuna kadar da ana açıklıktaki damperlerin montajlarını tamamlayacağız. Damper montajı için 4 takımdan oluşan özel ekipler kurduk. Bu sayede hızlı ve sorunsuz bir şekilde tüm montaj çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Toplamda 100 kişinin üstünde damper montaj ekiplerimiz var. Damperler, tabliye seviyesi ile eğik askıların belirlenmiş bir noktası arasına monte ediliyorlar. Montaj esnasında çok hassas ölçme çalışmaları yapıyoruz çünkü toleransımız 20 milimetre kadar. Ağırlıkları 5-6 ton civarında olan damper mast'ların bu hassasiyette montajlarının yapılabilmesi için ölçüm ekiplerimizin desteğiyle sürekli olarak işi kontrol etmekte ve istenilen şekilde montajlarının yapılmasını sağlamaktayız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 3. Köprüde Eğik Askı Halatlarının Montajı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement