Bolu'da Uluslararası Festivale Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Bolu'da Uluslararası Festivale Yoğun İlgi

Bolu\'da Uluslararası Festivale Yoğun İlgi

Festival, Bolu'nun Mengen ilçesinde 27 28 Eylül'de gerçekleştirilecek Mengen Belediye Başkanı Bulut, "Aşçılık mesleği, Mengen için bir kültür hazinesidir" dedi.

22.09.2014 15:54  Güncelleme: 10:45

Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali'nin otuzuncusu, farklı ülkelerden gelecek aşçıların katılımıyla yapılacak.

Mengen Belediye Başkanı ve Festival Düzenleme Komitesi Başkanı Turhan Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirtti.

Osmanlı saraylarında çalışan aşçıların Mengen'den yetiştiğini hatırlatan Bulut, "Mengen, dünyada 'aşçıların diyarı' olarak bilinir. Mengen adının çağrıştırdığı ilk sözcük aşçılıktır. Aşçılık mesleği, Mengen için bir kültür hazinesidir. Mengen, bu önemli değerine değer katmasını bilmiş, festivalle Mengen adı daha da ünlenmiştir" şeklinde konuştu.

Bulut, festivalin ilkinin Büyük Önder Atatürk'ün doğumunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında 24 Ağustos 1981'de gerçekleştirildiğini anımsattı.

Bu yıl festivalin 27-28 Eylül'de yapılacağını ifade eden Bulut şöyle konuştu:

"Festivalimizin amacı, Mengen'i tanıtmak, aşçılık sanatının önemini belirtmek, Türk mutfağının dünya mutfakları arasındaki yerini almasını sağlamak, yeni yetişen neslin aşçılık mesleğine ilgisini çekmek, aşçılık sanatının bilimsel ve sanatsal yönünü ortaya çıkarmak. Festival ilçeye, aşçılara, aşçılık sanatına önemli kazanımlar sağlıyor. Toplumun en geniş katılımını sağlamayı, festivalin ulusal ve uluslararası tanınırlığını ve saygınlığını artırmayı, Mengen halkının kültürel, sosyal ve ekonomik yaşamına değer katmayı hedefliyoruz."

Festivale, farklı ülkelerden de aşçıların katılacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bolu'da Uluslararası Festivale Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement