4 Kolonu Patlayan 9 Katlı Binanın Tahliyesi İstendi - Son Dakika
Güncel

4 Kolonu Patlayan 9 Katlı Binanın Tahliyesi İstendi

4 Kolonu Patlayan 9 Katlı Binanın Tahliyesi İstendi

Şanlıurfa'da, 9 katlı ve 18 daireli apartmanda oturan vatandaşların bir hafta önce duydukları ses üzerine yaptıkları incelemede binanın 2 kolonunun patladığı belirlendi.

26.01.2013 17:32

Şanlıurfa'da, 9 katlı ve 18 daireli apartmanda oturan vatandaşların bir hafta önce duydukları ses üzerine yaptıkları incelemede binanın 2 kolonunun patladığı belirlendi. Belediyeden gelen bilirkişi ekibi, daha önce de 2 kolonun patladığını belirleyerek binanın tahliyesine karar verdi. Yapılan tebligat ile evlerini boşaltmaları istenen vatandaşlardan bazıları yakınlarının yanına yerleşirken, bazıları ise tehlikeye rağmen evlerinde oturmaya devam ediyor.

Paşabağı mahallesi 760'ncı sokakta bulunan Ataköy A-4 blokta yaşayan vatandaşlar bir hafta önce bir çatırtı sesi duydu. Yaptıkları incelemede oturdukları 9 katlı binanın 2 kolonunun patladığını fark ettiler. Durum belediyeye bildirildi. Belediyeden gelen bilirkişi ekiplerinin incelemesi sırasında binanın 2 yıl önce de 2 kolonun patladığı belirlendi.

Belediye görevlileri binanın tahliyesini isteyerek, apartman sakinlerine tebligat gönderdi.

Gelen tebligat üzerine bina sakinlerinin bazıları yakınlarının evlerine yerleşirken, bazıları ise ev bulamadıkları için çaresiz bir şekilde binada oturmaya devam ediyor.

BİNA 14 YILLIK

Apartman sakinlerinden Yunus Emre Demir, facianın eşiğinden döndüklerini belirterek, "14 yıllık olan bu binada 2 yıl içerisinde 4 kolon patladı. Şans eseri can kaybı yaşanmadı. Ben bu evi almak için bankadan kredi çekmiştim. Halen borçlarımı ödüyorum. Ama bu kış gününde herkes gibi bende nereye taşınacağımı kara kara düşünüyorum. Bu binayı yapan müteahhitte ulaşamadık. Binanın çökme tehlikesi olduğu için ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Taşınamadıkları için tehlikeye rağmen binada oturan vatandaşlar, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi. - Şanlıurfa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 4 Kolonu Patlayan 9 Katlı Binanın Tahliyesi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement