Super Bowl Şampiyonu New England Patriots Oldu - Son Dakika
Güncel

Super Bowl Şampiyonu New England Patriots Oldu

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından Super Bowl'da kazanan, Seattle Seahawks'ı 28-24 yenen New England Patriots oldu.

02.02.2015 05:46  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından Super Bowl'da kazanan, Seattle Seahawks'ı 28-24 yenen New England Patriots oldu.

Arizona'daki Phoenix Üniversitesi Stadyumu'ndaki karşılaşmanın ilk yarısı 14-14 berabere tamamlandı. Maçın ikinci devresinde etkili bir oyun ortaya koyan New England Patriots, rakibini 28-24 mağlup ederek 2001 yılından beri 4. Super Bowl'u müzesine götürme başarısına ulaştı.

Devre arasında düzenlenen görsel şovlar ve Katy Perry konseri de tribünden coşkuyla izlendi. Sosyal medyadaki yorumlarda ise bazı izleyiciler şovdaki kostümler ve figürlerin "çocuklara yönelik olduğu" eleştirisini getirdi.

ABD Ulusal Perakendeciler Birliği (NRF) tarafından açıklanan verilere göre, bu yılki karşılaşmanın sadece perakende sektörüne 14,3 milyar dolarlık katkı sağlayarak rekor kırması, reklam, bilet satışları ve diğer gelirlerle Super Bowl'un yaklaşık 19,5 milyar dolarlık iş hacmi yaratıp, tüm zamanların en kazançlı spor organizasyonu olarak tarihe geçmesi bekleniyor.

Dünya genelinde 800 milyondan fazla insanın televizyondan izlediği tahmin edilen karşılaşmanın biletleri ortalama 8 bin dolara satılırken, Super Bowl boyunca yayımlanacak 30 saniyelik tv reklamlarının bedeli ise ortalama 4,5 milyon dolara çıkarak rekor kırdı. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Super Bowl Şampiyonu New England Patriots Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement