54'üncü Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

54'üncü Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali Başladı

54\'üncü Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali Başladı

100 bin ton civarında rekolte bekldiklerini aktaran Yılmaz, "Üretim geçtiğimiz yıla oranda yarı yarıya düşmüş vaziyette.

03.06.2016 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

100 bin ton civarında rekolte bekldiklerini aktaran Yılmaz, "Üretim geçtiğimiz yıla oranda yarı yarıya düşmüş vaziyette. Buna rağmen ihracatta 40 bin ton civarında satış bekliyoruz. Satışlar şu anda beklentilerimizi karşılar durumda. Bilindiği gibi iki çeşit kayısı var. Birisi kurutmalık, diğeri ise sofralık. Biz ülkemizdeki sofralık kayısının üretiminin yüzde 70'ini karışlayan bir ilçeyiz. Bu anlamda sofralık kayısının başkentiyiz. Biz Karacaoğlan'ın yaşamının sonunu geçirdiği Karacaoğlan'ın da başkentiyiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Üreticilerimizin özellikle ihracat kapılarının kapanmasından dolayı çok büyük sıkıntı çektiği ve yıllardır büyütmek için çok emek harcadığı bir dönemden geçiyoruz. Böylesine sıkıntılı ve acılı bir dönemde Mut'umuzda kayısı ve zeytin konusunda yeni hamleler yapılması, yeni üretim alanlarının oluşturulması, verimin artırılması ve her şeye rağmen bu konuda gayret gösterilmesi ve direnilmesi bizi gelecek açısından umutlandırıyor."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri dilek havuzuna kayısı döktü. Daha sonra ise Mut Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği tarafından kayısı fotoğraflarının yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Üç gün sürecek festival etkinlikleri kapsamında Musa Eroğlu, Sevcan Orhan ve Kıraç halk konseri verecek.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 54'üncü Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement