76 Yıl Öncesinde Bir Kadın Aza - Son Dakika
Yerel

76 Yıl Öncesinde Bir Kadın Aza

76 Yıl Öncesinde Bir Kadın Aza

Sakarya’nın Taraklı İlçesine bağlı Duman Köyünde 76 yıl önce görev yapan 4 azadan birinin kadın olduğu ortaya çıktı.

03.02.2014 20:29

Sakarya'nın Taraklı İlçesine bağlı Duman Köyünde 76 yıl önce görev yapan 4 azadan birinin kadın olduğu ortaya çıktı. 1938 yılından kalma köy karar defterinde okuma yazma bilmediği için isim damgası vuran Ayşe isimli köy sakininin köy sorunlarının çözümü için şevkle çalıştığı tespit edildi. Köyün tarihine ışık tutan karar defteri sergilenmek üzere kültür evine teslim edilecek.

Taraklı İlçesine bağlı Duman Köyünde 76 yıl önce 4 muhtar azasından birinin kadın olduğu tespit edildi. Günümüzde bile kadınların bu tip görevlerde çok az yer alması 76 yıl önce hemcinslerine öncülük eden Ayşe isimli köy sakininin köy sorunlarının çözümünde şevkle çalıştığı tespit edildi.

35 hane ve 180 nüfuslu Duman Köyü'nün Muhtarı Rahmi Doğan, "1938 yılına ait karar defterlerimiz elimizde. 76 yıl önce görev yapan azaların içerisinde kadın aza da mevcut. Ayşe isimli köy sakinimiz köyün sorunlarının çözümünde şevk ile çalışmış" dedi.

Köy Muhtarı Rahmi Doğan Karar Defterini sergilenmek üzere Taraklı Kültür Evi'ne vereceklerini söyledi.

76 yıl öncesinden kalma karar defterinde muhtar ve diğer 3 azanın imza attığı görülürken Ayşe isimli azanın okuma yazma bilmediği için adının yazılı olduğu bir kaşe kullandığı alınan kararların altında bulunuyor. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 76 Yıl Öncesinde Bir Kadın Aza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement