8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Bulanık Aile Destek ve Eğitim Merkezince kurum amirlerine kahvaltı verildi.

07.03.2014 13:00

Bulanık ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Bulanık Aile Destek ve Eğitim Merkezince kurum amirlerine kahvaltı verildi.

Kahvaltıda konuşan Kaymakam Ömer Şahin, kaymakamlık olarak aile destek ve eğitim merkezine sürekli maddi ve manevi destekte bulunduklarını belirterek, desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Nazire Korkmaz ise Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenledikleri kurslara kadınların yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, aile destek ve eğitim merkezinin tüm masraflarının, SYDV tarafından karşılandığını belirtti.

Aile destek ve eğitim evinde 2 yıl içinde açtıkları çeşitli kurslardan 305 öğrencinin mezun olduğunu bildiren Korkmaz, "Şu anda 160 öğrenci kurslara devam ediyor, 120 öğrenci de sırada bekliyor. Şimdiye kadar 19 kurs tamamlandı, 8 kursumuz da devam ediyor. Kadınların sosyalleşmesi ve ekonomik özgürlüklerine kavuşabilmesi için aile destek evi bünyesinde çeşitli eğitimler veriliyor. Kadınlara olan desteğimiz bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.

Bulanık Aile Destek ve Eğitim Merkezi Koordinatörü Züleyha Yılmaz da kursların sorunsuz şekilde devam ettiğini ancak kadınların yaptıkları ürünlerini satamadıkları için mağdur olduğunu ifade etti. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement