8. Phaselis Sanat Festivali - Son Dakika
Yerel

8. Phaselis Sanat Festivali

Kemer ilçesindeki festivalde, Mavi Siyah Flamenko Grubu ve İspanyol dansçı David Perez sahne aldı.

13.09.2014 23:48

Kemer ilçesinde, bu yıl 8'incisi düzenlenen "Phaselis Sanat Festivali", Mavi Siyah Flamenko Grubu konseri ve David Perez'in dans gösterisiyle devam etti.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı tarafından organize edilen festival, 2 bin yılık tarihi geçmişe sahip Phaselis Antik Kenti'ndeki amfi tiyatroda yapılıyor.

Etkinliğin 4'üncü gününde, Mavi Siyah Flamenko grubunun seslendirdiği, Endülüs'ten Anadolu'ya uzanan otantik müzikler, sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Grup, coşkulu, hüzünlü ve tutkulu Flamenko ve Türk müziklerini harmanlayarak seslendirdi. Özellikle İspanya dans birincisi İspanyol David Perez'in tahta zemindeki gösterisi, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Perez'in dansıyla görsel bir şölene dönüşen festivali izleyenler, onu ve grubu ayakta alkışladı.

Program sonunda davetlilerin ısrarlarını kırmayarak tekrar sahneye çıkan grup ve Perez, Anadolu türküleri ve İspanyol parçaların birleştiği eserleri yorumladı.

Dansta David Perez, gitarda Ceyhun Güneş, Flamenko şarkıda Burak Altuni, bağlama, ses ve basta Abdurrahman Tarikçi, neyde Bilgin Canaz ve perküsyonda Çağın Kırca'nın yer aldığı konser yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Festival, Boğaziçi Caz Korosu'nun yarın vereceği konserle sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8. Phaselis Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement