80 Yaşındaki Emekli İtfaiyeciyi Duygulandıran Tatbikat - Son Dakika
Güncel

80 Yaşındaki Emekli İtfaiyeciyi Duygulandıran Tatbikat

80 Yaşındaki Emekli İtfaiyeciyi Duygulandıran Tatbikat

Tokat’ta İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlenen tatbikatı izleyeme gelen 80 yaşındaki emekli itfaiyeci, duygusal anlar yaşadı.

02.10.2015 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlenen tatbikatı izleyeme gelen 80 yaşındaki emekli itfaiyeci, duygusal anlar yaşadı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tatbikatta senaryo gereği 5 katlı bir apartmanın çatı katında çıkan yangın nedeniyle mahsur kalan 1 kişi kurtarılması için ekipler seferber edildi. İtfaiye aracından 5. kata uzatılan yangın merdiveni ile şahıs bulunduğu yerden kurtarıldı. Diğer bir tatbikatta ise kaza yapan otomobilde sıkışan araç sürücüsü ve aracın altında kalan şahıs itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kurtarma işlemlerinden sonra alev alarak yanan otomobile de itfaiye ekipleri köpük sıkarak müdahale etti. Bu arada bir itfaiye görevlisi ise ahşap binaya yanıcı madde dökerek ateş yaktığı sırada çıkan alev topu ile karşılaştı. Kısa süreli yaşanan panik yaşanırken itfaiyeci olayı yara almadan atlattı. Alevlerin yükseldiği kurtarma çalışmalarını ise vatandaşlar meraklı gözlerle izledi. Tatbikat sonundan iki itfaiye eri 110 itfaiye aracının göğe doğru kaldırılan merdiveninden sarkıtılan iple birlikte Türk bayrağı açarak yere indi. Alkış toplayan gösteri sonunda Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, itfaiye personeline teşekkür ederek günlerini kutladı.

Başkan Eroğlu, İstanbul Fatih'te 27 sene itfaiyecilik yaparak 30 yıl önce emekli olan Erol Gençer'i konuşma yaparken kürsüye davet etti. Duygusal anlar yaşayan emekli itfaiyeci Gencer, Tokat'a kızının yanına misafir olarak geldiğini ifade ederek, siren sesini duyar duymaz olay yerine geldiğini belirtti. Gencer, "Çok yangınlara girdim, bu meslek kadar kutsal bir meslek düşünemiyorum. Bu mesleği çok seviyorum itfaiye armasını gördüğüm zaman ağlarım" diye konuştu. Başkan Eroğlu, Adapazarlı emektar itfaiyeciye günün anısına itfaiyeci kaskı hediye etti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 80 Yaşındaki Emekli İtfaiyeciyi Duygulandıran Tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement