Böbreğini Verdiği Kadın ile Dünyaevine Girdi - Son Dakika
Güncel

Böbreğini Verdiği Kadın ile Dünyaevine Girdi

ABD'nin Chicago şehrinde yaşayan Christopher Dempsey ve böbreğini verdiği Heather Krueger, ameliyattan yaklaşık iki yıl sonra hayatlarını birleştirdi.

27.10.2016 08:49  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Chicago şehrinde yaşayan ve böbrek nakli yapılmadığı takdirde yaşama şansının %50 olduğu söylenen Heather Krueger, umutlarının tükendiği bir anda Christopher Dempsey ile karşılaştı. Böbreğini vermeyi kabul eden eski deniz piyadesi Dempsey ile Krueger arasında başlayan arkadaşlık zamanla ciddi bir ilişkiye dönüştü. Ameliyattan 8 ay sonra evlenme kararı alan çift, 19 ay sonra ise dünyaevine girdiler.

'KENDİMİ ONUN YERİNE KOYDUM'

Çiftin aşk öyküsü, 38 yaşındaki eski deniz piyadesi Dempsey'nin birkaç yıl önce yeni iş yerindeki bir arkadaşından, kuzeninin acilen böbrek nakline ihtiyacı olduğunu duymasıyla başladı.

BBC'ye konuşan Dempsey, "Kendi kendime, böyle bir durumda kalsam birinin bana veya aileme yardım etmesini isteyeceğimi düşündüm." dedi. Krueger, iki yıldır dördüncü seviyedeki böbrek hastalığıyla mücadele ediyordu. Doktorlar iki ay daha nakil olmaması durumunda Krueger'ın hayatta kalma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu söylüyordu.

Böbreğini Verdiği Kadın ile Dünyaevine Girdi

ÜLKESİNDE 119 BİN KİŞİ BÖBREK İÇİN YARIŞIYOR

Şu anda 27 yaşında olan Krueger'ın ailesi ise, ona böbreğini bağışlayabilecek birini bulmak için yarışa girmişti. Oysa 119 binden fazla hastanın böbrek nakli için beklediği ülkede bu, çok zordu.

UMUTLARIN TÜKENDİĞİ AN ORTAYA ÇIKTI

İşte Dempsey ile Krueger'ın yolları, tam bu sırada kesişti. Dempsey, Krueger'ı arayarak 2015'in Şubat ayında ona böbreğini bağışlayabileceği haberini verdi. Genç adam, çok sonraları genç kadın ve annesinin haberi duyduğunda sevinçten gözyaşlarına boğulduğunu öğrenecekti.

Böbreğini Verdiği Kadın ile Dünyaevine Girdi

ARKADAŞLARI DESTEK OLDU

Dempsey, kısa süre sonra Krueger'la bir öğlen yemeği için buluştuğunda çiftin hikayeleri kesişmiş oldu. Böbrek nakli yaklaşırken, ikili ve Dempsey'nin motosiklet kulübündeki arkadaşları kendilerine bir bağış kampanyasında bulundular.

AMELİYAT GÜNÜ GELMEDEN İLİŞKİYE DÖNDÜ

Ameliyat bu yılın mart ayında gerçekleştiğinde, ikili birkaç randevuda buluşmuştu bile. Ancak ilişkilerini ameliyattan sonra resmileştirmeyi tercih ettiler.

ANCAK BİR ENDİŞE VARDI: YA AMELİYAT KÖTÜ GEÇERSE?

Çiftin ilişkisi önündeki tek endişe, ameliyat ve sonrasında kötü bir sonuç alınması riskiydi. Dempsey, "Her şeyin iyi olacağına dair inancım tamdı. Ancak yine de endişeliydim çünkü her zaman bir şeylerin ters gitmesi ihtimali vardı. Yine de bir kez bile kararımı tekrar gözden geçirmedim." diye anlattı.

Böbreğini Verdiği Kadın ile Dünyaevine Girdi

KORKULAN OLMADI; DÜNYA EVİNE GİRDİLER

Ameliyat başarıyla sonuçlandıktan 8 ay sonra, çift Chicago'da at arabasıyla romantik bir gezi yaparken evlenme kararı aldı. Böbrek naklinden 19 ay sonra sağlıklı bir şekilde dünyaevine girdiler.

"NELERİN ÜSTESİNDEN GELDİĞİMİZİ BİLMEK ÇOK DUYGUSALDI"

"Sanırım, özellikle eşim ve ailesi için ikimizin de nelerin üstesinden geldiğini bilmek çok daha duygusaldı" diyerek hislerini ifade eden Dempsey, "Milyonlarca yıl düşünsem, tüm bunlara 'evet' dediğimde sonunda onunla evleneceğimi hayal edemezdim. Bu harika bir şey." dedi.

Böbreğini Verdiği Kadın ile Dünyaevine Girdi

Böbreğini Verdiği Kadın ile Dünyaevine Girdi
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Böbreğini Verdiği Kadın ile Dünyaevine Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement