Açıkgöz: "Sendikal Hakların Kullanılması Engellenemez" - Son Dakika
Yerel

Açıkgöz: "Sendikal Hakların Kullanılması Engellenemez"

Açıkgöz: "Sendikal Hakların Kullanılması Engellenemez"

Eğitim ve Bilişim İş Görenler Sendikası (Eğitim-İş) Nazilli Temsilcisi Açıkgöz, Mayıs 2013’te başlayan nöbet tutmama eylemlerini sürdürdüklerini hatırlattı.

09.04.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim ve Bilişim İş Görenler Sendikası (Eğitim-İş) Nazilli Temsilcisi Açıkgöz, Mayıs 2013'te başlayan nöbet tutmama eylemlerini sürdürdüklerini hatırlattı.

Diğer sendika üyesi ve sendikasız eğitim çalışanları tarafından eylemlerinin destek gördüğünü ifade eden Eğitim-İş Nazilli Temsilcisi Gönül Açıkgöz yaptığı basın açıklamasında; "Sendikamız Eğitim-İş, eğitim çalışanlarının sorunlarından biri olan angarya ve baskı aracı niteliğindeki nöbet hizmetlerinin ücretlendirilmesi ve normdan sayılması amacıyla kararlı bir tutum sergilemiş ve Mayıs 2013 tarihinden bu yana bir dizi eylemlilik süreci başlatmıştır. Bu kapsamda geçtiğimiz Mart ayından başlamak üzere her ayın ilk pazartesi gününü içine alan hafta nöbet tutmama eylemi başlatmıştır. Son derece haklı, meşru ve demokratik olan bu eylemimiz diğer sendika üyesi ve sendikasız eğitim çalışanları tarafından da destek görmüştür. Bu ilgi ve desteğin sonucu olarak diğer sendikalarda bu konuyu dillendirmeye ve çalışmalar yapmaya başlamıştır. Bu sevindirici ancak yetersiz bir gelişmedir. Temennimiz bütün eğitim işkolu sendikalarına yapmış olduğumuz resmi çağrıda olduğu gibi fiili ve meşru bu eylemimizde birliktelik sağlamaktır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Açıkgöz: 'Sendikal Hakların Kullanılması Engellenemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement