Adana'daki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Adana'daki Cinayet Davası

Adana'da oğlunun hayali arsa sattığı kişiler tarafından kaçırılıp işkence edilerek öldürüldüğü iddia edilen Kemal Ülgen'in katil zanlısı olduğu öne sürülen 5'i tutuklu 9 kişinin yargılanmasına devam edildi.

25.05.2016 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da oğlunun hayali arsa sattığı kişiler tarafından kaçırılıp işkence edilerek öldürüldüğü iddia edilen Kemal Ülgen'in katil zanlısı olduğu öne sürülen 5'i tutuklu 9 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklular Burak Korkmaz, Mehmet Öztep, Yusuf Altun, Rıdvan Duman ve Yakup Altun, tutuksuz sanıklar Ahmet Altun ve Hasan Arık ile avukatları katıldı. Ölen Kemal Ülgen'in oğlu Yusuf Ülgen'in katılmadığı duruşmaya avukatı geldi.

Maktulün oğullarından Yusuf Ülgen'in avukatı, tutuksuz sanıklar arasında yer alan müvekkilinin kardeşi Mehmet Ülgen'in diğer sanıklarla fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek babasının kaçırılmasına iştirak ettiğini düşündüklerini ifade etti, tutuklanmasını istedi. Mehmet Ülgen'in avukatıysa, "Ölen Kemal'den çok ciddi bir miras kalmıştır. Yusuf Ülgen, kardeşi Mehmet'i bu mirastan yoksun bırakmak için aleyhinde ifade vermektedir." dedi.

Sanık Yakup Bulut'un avukatıysa müvekkilinin 900 bin veya 980 bin lira dolandırıldığını, bu paranın tutuksuz sanık Mehmet Ülgen'in adına yatırılmadığını, şirket hesabına yatırıldığını ifade etti. Bu yüzden ölen Kemal Ülgen'in de dolandırılma olayına iştirakinin olabileceğini düşündüklerini savunan avukat, Kemal Ülgen'in kaçarken düşme sonucu öldüğünü ileri sürdü. Avukat, maklulün kollarındaysa dikenli tellere bağlı olarak kesikler görüldüğünü dile getirerek, kesi yönünden elbiselerinin temin edilerek rapor aldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuksuz sanık Ahmet Altun hakkındaki imza verme şeklindeki adli kontrol tedbirini kaldırdı. Mehmet Ülgen'in tutuklanması istemiyle ölenin elbiseleri üzerinde inceleme yapılması talebini reddetti.

Tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşma 21 Temmuz'a ertelendi.

Olay

Mehmet Ülgen, iddiaya göre 100'üncü Yıl Mahallesi'ndeki hayali bir arsayı Yakup Altun (28) ile babası Ahmet Altun'a (56) 900 bin lira karşılığında sattı. Dolandırıldıklarını anlayan baba oğul, Mehmet Ülgen'e ulaşamayınca önce Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ardından da Yakup Altun, parasını alabilmek için kendini dolandırdığını iddia ettiği Mehmet Ülgen ve ailesinin Bursa'nın Kestel ilçesinde yaşadığını öğrenince arkadaşlarıyla bu kente gitti. 18 Eylül 2015'te Yakup Altun, Yusuf Altun (25), Rıdvan Duman (29), Murat Oğuz (33) ve Mehmet Öztep (23) baba Kemal Ülgen'i (68) kaçırarak otomobille Adana'ya getirdi. Kemal Ülgen, 3 gün boyunca Hasan Arık (46) ve Necmettin Oğuz'un (38) evlerinde tutuldu. 21 Eylül 2015'te Yenibey Mahallesi'nde bir sokakta ağır yaralı halde bulunan Kemal Ülgen götürüldüğü hastanede 1 Ekim 2015'de hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'daki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement