Adana'daki İki Cinayetin Davası - Son Dakika
Güncel

Adana'daki İki Cinayetin Davası

Adana'da açık cezaevinden izinli çıkarak, kız kardeşini ve kız kardeşinin erkek arkadaşını tabancayla öldürdüğü iddia edilen sanık Sabri Uzun'un (31) yargılanmasına devam edildi.

22.07.2016 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da açık cezaevinden izinli çıkarak, kız kardeşini ve kız kardeşinin erkek arkadaşını tabancayla öldürdüğü iddia edilen sanık Sabri Uzun'un (31) yargılanmasına devam edildi.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Sabri Uzun ile avukatları katıldı. Duruşmada tanık Haluk Selçuk Özdaşlar dinlendi.

Olayla ilgili görgüsü olmadığını belirten tanık Özdaşlar, "Olay yerine gittiğimde bir kişi 'Mehmet kıza fuhuş yaptırıyordu, ölümü hak etti' diye bağırdı. Başka bilgim yok." dedi.

Mahkeme Başkanı daha sonra sanık Uzun'a söz hakkı verdi. Biri ağırlaştırılmış 2 kez müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istenen Uzun, savunmasında, kız kardeşi Yıldız Tongul (29) ve erkek arkadaşı Murat Uygun (32) arasında gönül ilişkisi olduğundan şüphelendiğini ifade ederek, "Olay günü yüzleşmek için bir araya geldik. Kız kardeşimin konuşmaları üzerine kendimi kaybettim. Tabancamı çekerek ateş ettim ancak hangisine ne kadar ateş ettiğimi hatırlamıyorum." diye konuştu.

Daha sonra Uzun, ağlayarak, "Bu olayı biran önce karara bağlayın. Hergün cezaevinde ve mahkemeye gelip giderken bu acıyı tekrar tekrar yaşamak istemiyorum. Bana idam cezası verin." dedi.

Mahkeme heyeti, Uzun'un tutukluluğunun devamına karar verilip duruşmayı erteledi.

Seyhan ilçesi Kocavezir Mahallesi Güneş Kuşak Bulvarı'nda, 3 Şubat'ta Sabri Uzun, birlikte konuşarak yürüdüğü kız kardeşi Yıldız Tongul ile kız kardeşinin erkek arkadaşı Murat Uygun'u yasak aşk yaşadıkları iddiasıyla tabancayla öldürdükten sonra kaçmış, bir süre sonra yakalanarak tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'daki İki Cinayetin Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement