Adilcevaz'da Taç Takma ve Diploma Töreni - Son Dakika
Yerel

Adilcevaz'da Taç Takma ve Diploma Töreni

Adilcevaz\'da Taç Takma ve Diploma Töreni

Adilcevaz Müftülüğünce açılan Hatuniye Yatılı Kız Kur'an ve Hafızlık Kursunu başarıyla tamamlayarak hafız olan 6 öğrenci için, diploma ve taç takma töreni düzenlendi.

29.08.2014 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adilcevaz Müftülüğünce açılan Hatuniye Yatılı Kız Kur'an ve Hafızlık Kursunu başarıyla tamamlayarak hafız olan 6 öğrenci için, diploma ve taç takma töreni düzenlendi.

Adilcevaz Düğün Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başlayan programda konuşan İlçe Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Kur'an kursu öğretmenlerinin gayretli ve özverili çalışmaları sonucu bugün ilçede 6 hafızın bugün taçlandırıldığını söyledi.

Özbek, "Hafızlarımız yürüyen Kur'anın yanında yaşayan Kur'an olmalılar. Kur'an dostu Allah'ın da dostudur. Bizde Allah dostu kardeşlerimizi taçlandırmak istedik. Hafızlarımıza, ezberindeki Kur'an-ı hayatlarına tatbik etmelerini temennisiyle, onları yetiştiren hocalarına ve destek olan ailelerine teşekkür ederim" dedi.

İlçe Müftüsü Sait Dizen, hafız yetiştirmenin zor olduğunu ve bu çocukların zoru başardığını söyledi.

Tüm zorluklara rağmen hafızların sayısının artacağını ümit ettiğini Dizen, şöyle konuştu:

"Bu yönde de çalışmalarımız var. Kur'an kursları huzurun teminatı ve kardeşliğin simgesidir. Hafız olan 6 kardeşimizi kutlarken, hala hafızlık eğitimi alanlardan desteklerini hiçbir zamna esirgemeyen kaymakamımıza, belediye başkanımız ve tüm ilçe halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise belediye olarak her zaman hafızların yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirterek, hafızlara ve eğitmenlerine başarılar dilediğinde bulundu.

Şiirler okunduğunu program, 6 hafız kıs öğrenciye taç takılmasıyla son buldu.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mesut Başkurt, Cumhuriyet Başssavcısı Kemal Aktaş, İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba, öğrenci velileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adilcevaz'da Taç Takma ve Diploma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement