Adıyaman Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri Başladı

Adıyaman Belediyesi\'nin Ramazan Etkinlikleri Başladı

Adıyaman Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında, Demokrasi Parkı’nda ilahilerle muhteşem bir Ramazan akşamı yaşandı.

29.06.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında, Demokrasi Parkı'nda ilahilerle muhteşem bir Ramazan akşamı yaşandı.

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İl Müftülüğü'nün organizesiyle teravih namazından sonra gerçekleştirilen programda yer alan Manevi Seyir İlahi Grubu tarafından harika bir ilahi ziyafeti sunuldu. Seydi Sancar'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program gece geç saatlere kadar devam ederken, ilahi grubuna zaman zaman semazen ekibi eşlik ederek, katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda Başkan Kutlu bir selamlama konuşması yaparak; "İdrak ettiğimiz Ramazan-ı Şerif'inizi tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah, bu ayı, Ramazan'ın ruhuna uygun ihya etmeyi hepimize nasip etsin. Hepinizin ailelerinizle birlikte bayrama kavuşmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Burada Ramazan boyunca 18 etkinliğimiz olacak. Bir programımız TPAO Salonu'nda, diğer 17'si burada gerçekleşecek. İlk etkinliğimizi Müftü hocamızla yapmış olduk. Etkinliklerimiz için sivil toplum örgütlerinden yardım aldık. Sivil toplum örgütlerimiz hiçbir karşılık almadan Adıyaman halkına hizmet vere bilmek için gayret sarf ediyorlar. Bu vesileyle başta Müftü hocamız olmak üzere, diğer sivil toplum örgütlerimize Adıyaman halkı adına ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Etkinliklerimizde Ramazan'ın ruhuna uygun olmayan eğlence türü programlara yer vermedik. İnşallah hem rahatlamış olacağız, hem huzura kavuşmuş olacağız. Manevi olarak da haz almış olacağız" dedi.

Daha sonra konuşan İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, gecenin anlam ve önemine binaen bir konuşma yaparak, Ramazan ibadetinin ehemmiyetine vurgu yaptı. Müftü Öztürkçü, "Cenab-ı Allah bizi hiç yoktan var edendir. Allah bizi yaratmış ama bizim ibadetimize ihtiyacı olmayan bir varlık. Bir sınav için bizi yaratmış. 'Bu kadar mükemmel yaratığım kullarım acaba beni tanırlar mı, ibadet ederler mi' diye bizi imtihana tabi tutmuş. Nasıl ibadet edeceğimize dair bize bildirmiş. Hiç şüphesiz ki ibadetler içerisinde Cenab-ı Allah'ın en çok hoşuna giden, en çok mükafatlandıracağı ibadet oruç ibadetidir. 'Oruç ibadeti, benim içindir ve onun mükafatını ancak ben veririm' diyor yüce Allah. Oruç ibadetinde hiç riya ve gösteriş yoktur. Eğer bir insan oruç tutuyorsa demek ki o Allah rızası için tutuyordur. Onda riya ve gösteriş olamaz" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement