Adıyaman'da Sürücülere Uyarı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Sürücülere Uyarı

Besni'de sürücülere uyarıda bulunuldu.

22.05.2016 09:18

Besni'de sürücülere uyarıda bulunuldu.

İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, yaptığı açıklamada, genellikle abartılı egzozlu motosiklet ve arabalardan şikayet geldiğini belirterek, bu konuda anne ve babalara da büyük görev düştüğünü ifade etti.

Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla motosiklet kullanım oranının arttığını bildiren Avan, park, bahçelerde ve ikametlerinin balkonlarında istirahat eden vatandaşların egzozu açık, bilinçsizce kullanılan motosikletler ve egzozu açık otomobillerden dolayı rahatsız olduklarını dile getirdi.

İlçede çalışmalarının devam ettiğini anlatan Avan, şu bilgileri verdi:

"Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği olarak ilçemizde tescilli motosiklet sayısı 682'dir. Vatandaşlarımızı bezdiren ve rahatsızlık veren motosiklet sürücüleri ve abartılı egzolu araçlarla her gün mücadelemiz devam etmektedir. 2015 yılı ve 2016 yılı mayıs ayına kadar 53 adet motosiklet trafikten men edilmiş, 61 Bin 335 lira cezai işlem uygulanmıştır. Bölgemiz belli bir ekonomik seviyesi olan vatandaşlarımızın yaşadığı bölgedir. Cezalar ağır olsa da bunun önüne geçilebilmesi için araç kullanma adabının ve kültürünün yerleşmesi gerekmektedir. 10 bin adet tescilli motosiklet sayısı olan birçok yerleşim yerinde bu kadar şikayet gelmemektedir. Demek ki Besni ilçemizde motosiklet kullanım kültürü oluşmamış bunda da anne babalar olmak üzere tüm herkese büyük görev düşmektedir. İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği olarak vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde istirahat yapabilmelerini, trafikte güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için uygulamalarımız devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Sürücülere Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement