Afganistan'da NATO ve Afgan Güçlerinin Üssüne Saldırı - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da NATO ve Afgan Güçlerinin Üssüne Saldırı

Afganistan\'da NATO ve Afgan Güçlerinin Üssüne Saldırı

Afganistan'ın Nangarhar kentinde, Taliban'ın NATO ve Afgan güçlerinin askeri üssüne düzenlediği saldırılarda 6 militan öldürüldü.

04.01.2014 08:29  Güncelleme: 08:40

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde Taliban tarafından NATO ve Afgan güçlerinin askeri üssüne düzenlenen saldırılarda 6 militan öldürüldü.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ahmad Ziya Abdulzai AA'ya yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerde Gane Hel ilçesinde NATO ve Afgan güçlerinin ortak kullandığı bir üsse Taliban militanları tarafından intihar ve silahlı saldırılarının düzenlendiğini, olayda 6 militanın etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Saldırılarda NATO ve Afgan güçlerinin zarar görmediğini ifade eden sözcü, "Taliban militanları patlayıcı dolu bir aracı, üssün giriş kapısında patlattı, sonra 5 intihar eylemcisi üsse girdi ve çatışma başladı, yarım saat süren çatışmada, saldırıyı düzenlenen Taliban üyeleri Afgan ve NATO güçleri tarafından öldürüldü" dedi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mucahed ise e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, Nangarhar kentindeki NATO ve Afgan güçlerinin üssüne düzenlenen saldırıyı üstlenerek, çok sayıda Afgan ve yabancı askerin öldürüldüğünü iddia etti. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da NATO ve Afgan Güçlerinin Üssüne Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement