Afganistan'da Taliban Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Taliban Saldırıları Protesto Edildi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de, ülke genelinde son dönemde artan Taliban saldırıları protesto edildi.

27.07.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, ülke genelinde son dönemde artan Taliban saldırıları protesto edildi.

Yüzlerce kişinin katıldığı gösteride, "Taliban'a ölüm", "Taliban insanlığın düşmanı", "Taliban'a destek verenler, Taliban'dan kötüdür" gibi sloganlar atıldı.

Kabil'in Froşgah bölgesinde toplanan kalabalık, başkentin en büyük parkı olan Zernigar'a kadar yürüyerek hükümeti Taliban'a destek vermekle suçladı.

Çok sayıda kadının katıldığı gösteri sırasında, iki gün önce Taliban'ın Gor kentine düzenlediği ve 14 kişinini yaşamını yitirdiği saldırı da kınandı.

Ellerini kırmızı renge boyanan Yasemin Froten, "Tüm dünyada ve özellikle Afganistan'da kan akıtılmasına hayır demek için buradayız, devlet sivillerin öldürülmesinin önüne geçmeli ve artık sivil ölümlere son verilmeli" diyerek endişesini dile getirdi.

Şiddet olaylarından Afganların bıktığını ve yakınlarının ölümüne artık seyirci kalamayacağını söyleyen Frotan, uluslararası toplumun Afganistan'a terörle mücadele konusunda ciddi destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Gösteriye katılan Navidullah Yakubi ise "Taliban'dan nefret ettiğimizi göstermek için ve ramazan ayında düzenledikleri kanlı saldırıları kınamak için bugün toplandık, Taliban'ın gücü artık asker ve polise yetmiyor, bundan dolayı son dönemlerde sürekli sivilleri hedef alıyor" diye konuştu.

Hükümetin, sivil kayıplara neden olanları bulması gerektiğini ifade eden Yakubi, "Devlet artık barış yoluyla hareket etmemeli. 13 yıldır barış süreci sonuca varamadı, onlara silahla cevap vermenin zamanı" dedi.

Sosyal medya aracılığı ile bir araya gelen göstericiler, devletten, Taliban mahkumları serbest bırakmamasını ve en ağır şekilde cezalandırmasını talep etti. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Taliban Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement