Afrika'dan Teröre Karşı Uluslararası Zirve Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Afrika'dan Teröre Karşı Uluslararası Zirve Çağrısı

Benin Devlet Başkanı ve Batı Afrika Parasal ve Ekonomik Birliği (UEMOA) Başkanı Boni Yayi, UEMOA'ya üye 8 devlet adına, terör konusunda acilen uluslararası bir zirve tertip edilmesini talep etti.

24.11.2015 15:31

Benin Devlet Başkanı ve Batı Afrika Parasal ve Ekonomik Birliği (UEMOA) Başkanı Boni Yayi, UEMOA'ya üye 8 devlet adına, terör konusunda acilen uluslararası bir zirve tertip edilmesini talep etti.

Malili mevkidaşı İbrahim Bubakar Keita'ya başsağlığı dilemek amacıyla başkent Bamako'ya giden Yayi, Mali devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "Terör, barış ve güvenlik konusunda acilen uluslararası bir zirve düzenlenmesi gerekiyor. Barış olmadan Afrika'da, Avrupa'da ve dünyada kalkınma mümkün olamaz. Bu zirvenin düzenlenmesi için herkes çaba göstermeli" dedi.

Geçen hafta Mali'nin başkenti Bamako'da düzenlenen rehine olayına değinen Yayi, Mali'ye düzenlenen saldırının Benin, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Gine Bissau, Mali, Nijer, Senegal ve Togo'nun oluşturduğu UEMOA'ya, Afrika'ya, dünyaya yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti.

Teröre karşı verdiği mücadelede Mali'ye destek verilmesi gerektiğini de vurgulayan Yayi, ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu'nun (MINUSMA) müdahalesinin önemli olduğunu açıkladı.

UEMOA'nın talep ettiği zirvenin hangi tarihte düzenleneceğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

Mali'de silahlı bir grup, 20 Kasım'da Bamako'daki Radisson Otel'e baskın düzenlemiş, 170 kişiyi rehin almıştı. Rehinelerden 130'u Fransız ve ABD destekli Mali emniyet birimlerince düzenlenen operasyonla, onlarcası da kendi çabalarıyla kurtulurken, bazıları da teröristlerce serbest bırakılmıştı.

Resmi yetkililer, rehine krizinde 13'ü yabancı uyruklu 21 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Saldırıyı, El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü ile Macina Kurtuluş Cephesi üstlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afrika'dan Teröre Karşı Uluslararası Zirve Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement