Afyon Çimento Fabrikası Yeni Yerine Taşınacak - Son Dakika
Ekonomi

Afyon Çimento Fabrikası Yeni Yerine Taşınacak

Afyon Çimento Fabrikası Yeni Yerine Taşınacak

Afyon Çimento Genel Müdürü Doğruöz, "Afyon Çimento, faaliyetlerini Halımoru köyünde kuracağı modern teknolojilerle donatılmış yeni fabrikasında sürdürecek." dedi.

16.07.2013 15:39  Güncelleme: 15:44

Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ÇİMSA) bünyesinde hizmet veren Afyon Çimento Genel Müdürü Mutlu Doğruöz, "İlerleyen dönemlerde Afyon Çimento, faaliyetlerini Halımoru Köyü'nde kuracağı modern teknolojilerle donatılmış yeni fabrikasında sürdürecek" dedi.

Doğruöz, ÇİMSA'nın 2012 yılında bünyesine kattığı Afyon Çimento'ya modern ve çağın gereklerini karşılayan bir tesis kazandırmak üzere yatırım yaptığını kaydetti. 'Afyon Çimento Fabrikası Taşınması ve Modernizasyonu' projesi kapsamında, fabrikanın şehir dışında yeni ve modern bir fabrika kurmak üzere yatırım planlarını tamamladıklarını belirten Afyon Çimento Genel Müdürü Mutlu Doğruöz "Yönetim Kurulumuz, Afyon Çimento Fabrikamızı modern teknolojilerle donatmak ve üretimimizi daha verimli hale getirmek amacıyla, fabrikamızı Halımoru Köyü'nde kuracağımız modern bir üretim tesisine taşıma kararı aldı" dedi.

"MEVCUT FABRİKA MÜŞTERİLERİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMAZ DURUMA GELMİŞTİ"

Doğruöz açıklamasında, 1957 yılında işletmeye açılan, zaman içinde kapasite artırımı ve modernizasyon yatırımlarıyla yıllık 450 bin ton klinker, 550 bin tonluk öğütme kapasitesine ulaşan tesisin, müşterilerin artan ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak olduğunu kaydetti. Doğruöz, ayrıca yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırım bedeliyle kurulacak olan yeni fabrikanın 2016 yılı başında devreye girmesinin planlandığını söyledi. Doğruöz, Afyon Çimento'nun, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmak, standartlara uygun, kaliteli ve güvenilir ürünler üretmek hedefi doğrultusunda faaliyetlerine devam edeceğini vurguladı.

Öte yandan, söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliği'nin 9. maddesi gereğince 16 Temmuz'da halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için de 'Halkın Katılımı Toplantısı'nın yapıldığı da aktarıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Afyon Çimento Fabrikası Yeni Yerine Taşınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement