Afyonkarahisar'da 138 Bin 527 Öğrenci Yaz Tatiline Girmeye Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da 138 Bin 527 Öğrenci Yaz Tatiline Girmeye Hazırlanıyor

Afyonkarahisar\'da 138 Bin 527 Öğrenci Yaz Tatiline Girmeye Hazırlanıyor

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, kentte 138 bin 527 öğrencinin yaz tatiline gireceği 13 Haziran öncesi kentteki eğitim durumu hakkında bilgilere vererek, “Akademik, sosyal ve kültürel yönden bu sene geçmiş yıllarla göre daha iyi geçti” dedi.

05.06.2014 18:11

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, kentte 138 bin 527 öğrencinin yaz tatiline gireceği 13 Haziran öncesi kentteki eğitim durumu hakkında bilgilere vererek, "Akademik, sosyal ve kültürel yönden bu sene geçmiş yıllarla göre daha iyi geçti" dedi.

Kentte 13 Haziran Cuma günü dağıtılacak yıl sonu karneleri öncesi değerlendirmelerde bulunan Yalçın, kentte 9 bin 291 okul öncesi, 49 bin ilkokul, 45 bin orta okul ve 35 bin 30 lise öğrencisi olmak üzere toplamda 138 bin 527 öğrencinin tatile gireceğini söyledi. Kent eğitimindeki akademik durum hakkında de bilgilere veren Yalçın, "Bizim müdürlük olarak kendi araştırma ve inceleme sonuçlarına göre akademik durumda hem puan, hem de sıralama açısından daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Onun dışında eğitime yönelik sosyal ve kültürel çalışmalarda ise daha iyi durumlardayız. Örneğin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) okullarımızdan çok sayıda proje verildi. Bununla birlikte kültürel anlamda yaklaşık 45 bin kitap dağıtımı yaptık. 30 bin öğrencimiz bu kitapları okudu ve bunlarla ilgili okuma sınavları yaptık. Bu etkinliklerimizin hepsi geçmiş yıllara göre artış gösterdi" dedi.

Kentteki öğretmen açığı konusunda da bilgilere veren ve bu seneki eğitim-öğretim yılında yüzde 20 öğretmen açığı ile eğitim hizmeti verildiğini ifade eden Yalçın, "Toplamda yöneticilerimiz dahil 8 bin 417 öğretmenimiz göre yaptı. Bunlardan yaklaşık 690 tanesi ücretli öğretmendi. Geri kalanlar kadrolu öğretmenlerdi. Geçen yıllara göre de öğretmen eksikliği noktasından oldukça yol aldık. Geçen yıllarda yüzde 25 öğretmen eksiği ile çalışıyorduk. Yani 2 bin civarında norm kadroya göre öğretmen eksiğimiz oluyordu. Bu sene bu rakam yüzde 20'ler olan bin 500'lere kadar düştü. İnşallah bu önümüzdeki yıllarda daha da azalacak" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 138 Bin 527 Öğrenci Yaz Tatiline Girmeye Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement