Afyonkarahisar - Engelli Olmanın Zorluğunu Öğrendiler - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar - Engelli Olmanın Zorluğunu Öğrendiler

Afyonkarahisar - Engelli Olmanın Zorluğunu Öğrendiler

Engelli olmanın zorluğunu öğrendiler AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Konseyi, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği farkındalık eğitiminde, gözlerini bağlayıp engelli parkuru ve kaldırımlardaki sarı çizgide yürümeye, tekerlekli sandalyeyle ilerlemeye çalıştı.

17.05.2015 19:25

Engelli olmanın zorluğunu öğrendiler

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Konseyi, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği farkındalık eğitiminde, gözlerini bağlayıp engelli parkuru ve kaldırımlardaki sarı çizgide yürümeye, tekerlekli sandalyeyle ilerlemeye çalıştı. AKÜ Öğrenci Konseyi Engelliler Haftası dolayısıyla kent merkezindeki Anıtpark'ta farkındalık etkinliği düzenledi. Öğrenci arkadaşlarını ve Afyonkarahisarlıları 15 dakikalığına engelli olmaya davet eden öğrenciler, engellerle yaşamın nasıl olduğunu anlatmaya çalıştı. Tekerlekli sandalyeye binerek hiç kimseden yardım almadan Utku Heykeli'nin önündeki yarım metrelik rampayı çıkmaya, gözlerini bağlayıp taşların arasında görme bastonu ile yürümekye çalıştı. Düşmemek için yanındaki öğrencilerden yardım alanlar görmeyenlerin yürümesine yardımcı olmak için kaldırımlara döşenen sarı çizgilerde ise rahat yürüdü.

'SARI ÇİZGİLER GÖRME ENGELLİLERE AİT'

Öğrencilere etkinlikten dolayı teşekkür eden Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Öğrenci arkadaşlarımız sarı çizgilerin düzgün döşenmesinin gerektiğinin farkındalığını gösterdi. Bu sarı çizgilerin düzgün döşenmediğinde görme engelli arkadaşlarımız ciddi sorunlarla karşılaşıyor. Diğer yandan Afyonkarahisar halkımız henüz bu sarı çizgilerin ne işe yaradığını tam olarak bilmiyor. Aslında biz bu etkinliğin kaldırımlarda da devam etmesi arzusundayız. Broşürlerle ve farklı yöntemlerle halkın bu konuda uyarılması gerekiyor. Örneğin Ankara'da birisi bu sarı çizgilerden yürüyünce halk uyarıyor. 'O sarı çizgiler görme engellilere ait' diye ikaz ediyor. Ama Afyonkarahisar'da o sarı çizgilerin üzerinde sallana sallana sohbet ederek yürüyenleri hatta esnafın eşyalarla ya da sürücülerin otomobillerle sarı çizgilerin üstünü kapattığını görüyoruz dedi.

'ENGELLİLERE MORAL VERMEK İSTEDİK'

Engellilerin yaşadıkları sorunları gösterebilmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini aktaran AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Gücek de hem öğrencilerin hem de Afyonkarahisarlıların engellilerin sorunlarını yaşayarak hissetmelerini amaçladıklarını vurguladı. Etkinlik sonrası engellilerle piknik yapacaklarını da vurgulayan Gücek, Engelliler Haftası'nda engelli kardeşlerimizin yanında olmak istedik. Etkinliklerimizle hem insanların engellileri anlamasını hem de engelli dostlara moral vermeyi hedefledik. Öğrenciler olarak engellilere, bizlere ihtiyaç duyan kesimlerinin yanında olmayı görev biliyoruz. Maddi olarak olamasa da onların yanında olarak, onlara moral motivasyon desteği sağlayarak yanlarında olmaya çalışıyoruz. Onların sorunlarını dile getirebilirsek, üniversiteliler olarak toplumsal görevimizi bir parça da olsa yapmış oluruz diye konuştu.

'HERKES ENGELLİLERİ DÜŞÜNMELİ'

Parkurda çok zorlandıklarını söyleyen öğrenciler ise herkesin bir gün engelli olabileceği inancıyla hareket etmesi gerektiğine işaret etti. 2 dakika görmeden yürümeye zor dayandığını kaydeden İzlem Taş, yola bir engel ya da görmeyenlerin yürüyüşünü engelleyecek bir çalışma yapmadan önce herkesin engellileri düşünmesi gerektiğini belirtti. Öğrenciler, etkinlik sonrası engelli bireylerle şarkı söyleyip dans etti. Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda gülle atmada altın madalya kazanan Afyonkarahisarlı milli atlet Münevvere Yılmaz'ın söylediği şarkılar ise katılımcıların yoğun ilgisini çekti. Etkinlik kapsamında ayrıca engellilerin yaşadığı zorlukları anlatan afiş ve fotoğraf sergisi açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar - Engelli Olmanın Zorluğunu Öğrendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement