Afyonkarahisar'da Ortaokul Öğrencileri Üniversiteyi Gezdi - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Ortaokul Öğrencileri Üniversiteyi Gezdi

Afyonkarahisar\'da Ortaokul Öğrencileri Üniversiteyi Gezdi

Ortaokul öğrencileri üniversiteyi gezdi Afyonkarahisar Çobanlar Ortaokulu öğrencileri 'Gönülden uzanan eller' projesi kapsamında AKÜ'yü gezdi.

26.05.2015 20:12  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çobanlar İlçesi'nde eğitim veren Çobanlar Ortaokulu'nun 7'nci sınıf öğrencileri, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'nde gezi ve inceleme yaptı. Çobanlar Ortaokulu ve AKÜ İnşaat ve Harita Mühendisliği Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan 'Gönülden Uzanan Eller' projesi kapsamında yapılan gezide, öğrencilere üniversite bölümleri hakkında bilgiler verildi. Harita laboratuarı gezdirilen öğrenciler ilk kez gördükleri üniversite ortamında vakit geçirdi.

Proje uygulayıcılarından Çobanlar Ortaokulu sosyal bilgiler öğretmeni Fikret Talha Aslantaş, projeyi öğrencilerin ufkunu açmak ve genişletmek için yaptıklarını belirtti.

Birçok öğrencinin kent merkezine sadece pazardan pazara geldiğini söyleyen Aslantaş, "Küçük bir ilçe olan Çobanlar'da okuyan öğrenciler çok fazla kente gitmiyor. Gitse bile semt pazarına gidiyor. Patatesli, haşhaşlı köy ekmeği satıp geri dönüyor. Biz öğrencilerimizin ufkunun geniş, hayallerinin güzel olmasını istiyoruz. Önünde bir hedefi olsun istiyoruz. Bunun için kent hayatında önemli bir nokta olan üniversite hayatını, kampusunu göstermek için bir gezi düzenledik" dedi.

AKÜ Harita Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Gaffur Çapadiş de projede amaçlarının maddi destek değil sosyal ve manevi katkıda bulunabilmek olduğunu vurguladı. Çapadiş, "Bugün gerçekleştireceğimiz etkinliklerle öğrencilerimizi manevi olarak daha da güçlendirmek istiyoruz. Üniversitemizi gezdirdik. Bilgiler verdik. Huzurevine ziyaret yapıp, belki de ilk kez sinemaya gidecekler. Bu proje 2 yıl gibi uzun soluklu bir proje. Bu yıl burayı gezdirdik. Gelecek yıl müzeye götüreceğiz, tiyatroya gideceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Ortaokul Öğrencileri Üniversiteyi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement