Tarla Gününde Deneme Amaçlı Ekilen Buğdaylar İncelendi - Son Dakika
Güncel

Tarla Gününde Deneme Amaçlı Ekilen Buğdaylar İncelendi

Tarla Gününde Deneme Amaçlı Ekilen Buğdaylar İncelendi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde düzenlenen tarla günü etkinliğinde, deneme amaçlı ekilen buğdaylar incelendi.

27.06.2015 14:28  Güncelleme: 17:01

Sandıklı'ya bağlı Yavaşlar ve Sorkun köylerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 'Tarla Günü' etkinliği düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü yetkilileri, çalışanları ve üreticilerin katıldığı etkinlikte, deneme amaçlı ekilen buğdaylar incelenerek, üreticilere ekim, sulama ve hasat konularında bilgilendirme yapıldı.

Etkinliğe katılan Saltık Köy Muhtarı Ahmet Saltık, patates tarlalarında hastalık oluştuğunu belirterek, konuyu defalarca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirmelerine rağmen geri dönüş yapılmadığını aktardı. Yetkililer, Ahmet Saltık'ın İlçe Müdürlüğü'ne gelmeleri halinde bilgilendirme yapılacağı ve yardım edileceğini söyledi. Tarla günü etkinliği üreticilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Tarla gününün yapıldığı bölgeye giden araçların tarlasından geçtiğini ve soğanlarının zarar gördüğünü öne süren üretici Miraç Türk ise duruma tepki gösterdi.

Miraç Türk, "Bunlar vatandaşın malına değer vermeleri lazım. Bu soğan tarlası yeni çapalandı. Buranın içinden geçiyorlar, burayı yol ediyorlar. Daha sonra araçlarla dönüyorlar. Soğan tarlasının içinde bir sürü araba. Buradaki bir buğday çeşidine bakmak için geliyorlar. Ama buradaki soğanı görmüyorlar. Afyonkarahisar ilinin ve ilçelerinin tüm müdürlüklerinin araçları burada. Üstelik baştan uyardım 'yanında boş tarla var oradan geçin' diye ama yine de geçtiler. Fotoğrafını çektim ben de gerekli mercilere şikayetçi olacağım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarla Gününde Deneme Amaçlı Ekilen Buğdaylar İncelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement