Ağaç Parçalarını Sanat Eserine Dönüştürdü - Son Dakika
Güncel

Ağaç Parçalarını Sanat Eserine Dönüştürdü

Ağaç Parçalarını Sanat Eserine Dönüştürdü

Mengen'de yaşayan işçi emeklisi Kılınç, ormandan topladığı ağaç parçalarını, Sultanahmet Camisi, İstanbul Boğaz Köprüsü, Japon mimarisi evler, su değirmenlerinin maketine dönüştürüyor Ziya Kılınç: "Orman sevgimi yaptığım maketlerde yaşatıyorum"

31.01.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Mengen ilçesinde yaşayan işçi emeklisi Ziya Kılınç, ormandan topladığı ağaç parçalarından Sultanahmet Camisi, Boğaz Köprüsü, Japon mimarisi evler, su değirmenleri gibi bir çok eserin maketini yapıyor.

Arak köyünde yaşayan 66 yaşındaki Kılınç, doğa sevgisini sanat eserine dönüştürdü. Her gün ormandaki ağaç parçalarını toplayan Kılınç'ın, bu parçaları kendi oluşturduğu atölyede kısıtlı imkanlarla işleyerek oluşturduğu sanat eserleri, köyü ziyaret edenler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaştan itibaren resim yapmayı ve ağaçlarla oynamayı çok sevdiğini anlattı.

Resim konusunda yetenekli olduğunu ifade eden Kılınç, "ilkokuldayken herkes ders çalışırken ben resim yapardım. Ormandan topladığım odun parçalarıyla bir şeyler yapmaya çalışırdım. Daha sonra aşçı oldum. Uzun yıllar aşçılık yaptıktan sonra emekli oldum ve köye yerleştim. Çocukken yapmak istediğim şeyleri yapmaya başladım" dedi.

Bu çalışmalara tesadüfen başladığını vurgulayan Kılınç, "Dolaşırken bir ağaç parçası buldum ve eve getirdim. Bu parça üzerinde küçük oynamalar yaptığımda güzel bir şekil ortaya çıktı. Daha sonra ormandan meşe ağacı parçaları toplamaya başladım. Topladığım ağaçları atölye olarak kullandığım odunlukta biriktirdim. Yaptığım çalışmalar sonucunda birbirinden güzel eserler ortaya çıkmaya başladı" diye konuştu.

Kılınç, büyük çaptaki eserleri yaklaşık 4 ayda tamamladığını dile getirerek, yaptığı maketlere ilginin çok fazla olduğunu söyledi.

Yaptığı eserleri satın almak isteyen müşterilerinin de bulunduğunu vurgulayarak, "Ben eserlerimi satmak için yapmıyorum. Bunlar evde duruyor. Köye gelenler bu eserleri görmek için geliyor. Eserlerim yoğun ilgi görüyor. Eserlerime gösterilen ilgiden son derece memnunum. Orman sevgimi yaptığım maketlerde yaşatıyorum" ifadesini kullandı.

Köy Muhtarı Hakkı Gökkaya ise tatilcilerin köye Kılınç'ın yaptığı eserleri görmek için geldiğini, yapılan eserlerin bölgelerinin tanıtımına büyük katkı sağladığını anlattı. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağaç Parçalarını Sanat Eserine Dönüştürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement