Aile ve Sağlıklı Toplum" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Aile ve Sağlıklı Toplum" Konferansı

Aile ve Sağlıklı Toplum" Konferansı

PDR Uzmanı Ferat Dalaman, Avrupa'da insani anlamda bir çöküşün olduğunu, bunun sebebinin ise aile kavramının olmamasından kaynaklandığını söyledi.

19.06.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PDR Uzmanı Ferat Dalaman, Avrupa'da insani anlamda bir çöküşün olduğunu, bunun sebebinin ise aile kavramının olmamasından kaynaklandığını söyledi.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi "Hazinemiz Ailemiz" projesi kapsamında "Aile ve Sağlıklı Toplum" konulu bir konferans düzenledi.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda düzenlenen konferansa Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Saliha Bulut, kadın meclisi üyeleri ve sunumlarını yapmak üzere Malatya Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezi koordinatörü PDR Uzmanı Ferat Dalaman katıldı.

Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Saliha Bulut, kadın meclisi olarak kadınların her alanda bilinçli olmaları adına çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Aile kavramının önemine vurgu yapan ve bugün yaşanan birçok olumsuzluğun temel sebebinin aile kavramını yitirmekten kaynaklandığını söyleyen Dalaman, aile kurumu üzerine farkındalık uyandıracak çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Modern yaşam biçiminin dayattığı egoizme hapsolunduğunu, 2013 yılı TUİK verilerine göre Malatya'da 856 resmi boşanmanın olduğunu ve bunlardan 854 tanesinin şiddetli geçimsizlikten kaynaklandığını vurgulayan Dalaman, "Hazcılık ve egoist yaklaşım evliliği bitiriyor" dedi.

Aile içinde bireylerin görev ve sorumlulukları olduğunu hatırlatan Dalaman, kadın ve erkeğin birbirinden üstün olmadığını bunların birbirini tamamlayan kişiler olduğunu söyledi. Avrupa ülkelerinde ki aile yaşantıları hakkında da bilgi veren Dalaman, Avrupa da insani anlamda bir çöküşün olduğunu bunun sebebinin ise aile kavramının olmamasından kaynaklandığını söyledi.

Aile içinde yaşanabilecek problemlerin çözüm yerinin yine aile olduğunu vurgulayan Dalaman, "Toplumu güzel yapan ailedir, aileyi güzel yapan bireydir. Anlık duygular için geleceğimizi karartmayalım ve ailemize sahip çıkalım" dedi.

Programın sonunda PDR Uzmanı Ferat Dalaman, kadınların konu ile ilgili sorularını cevapladı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aile ve Sağlıklı Toplum' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement