Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü: "Engelli Maaşları Kesilmeyecek" - Son Dakika
Yerel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü: "Engelli Maaşları Kesilmeyecek"

Tuzla Belediyesi’nde protokol imzalarken açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, “Yasalar ve mevzuatlar çerçevesine uyulduğu sürece hiçbir zaman engellilerin maaşı kesilmeyecek” dedi.

02.05.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzla Belediyesi'nde protokol imzalarken açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, "Yasalar ve mevzuatlar çerçevesine uyulduğu sürece hiçbir zaman engellilerin maaşı kesilmeyecek" dedi.

Tuzla Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yer tahsisinde bulunarak bakanlığın Sosyal Hizmet Birimi'nin Tuzla'ya kazandırılmasını sağladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Tuzla Sosyal Hizmet Birimi'nin protokolü Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin tarafından imza altına alındı.

İmza töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi'nin sosyal belediyecilik hizmetlerinin bakanlık işbirliğiyle gelişeceğini söyledi. Başkan Yazıcı, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile çok geniş kapsamlı bir işbirliği protokolünü imza altına aldık. Tuzla Belediyesi olarak yaptığımız bütün çalışmalarda, engelli, yetim, kimsesizi, dulu, sosyolojik açıdan bütün dezavantajlı kesimlere yapmış olduğumuz çalışmalar, bakanlıkla yapmış olduğumuz bu protokol ve program sayesinde daha güçlü, etkili ve yerinde bir çalışma olacak. İnşallah hep birlikte daha iyi hizmetlerde buluşacağımıza inanıyor ve bakanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"BAKANLIĞIN HİZMETİNİ TUZLALI VATANDAŞLARIN AYAĞINA GETİRDİK"

Önal İnaltekin de yaptığı konuşmada Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya teşekkür etti. İnaltekin, "Biz, Tuzla Belediyesi'nin sosyal konularla ilgili duyarlılığını iyi biliyoruz. Yine bu gayretleriyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yapmış olduğu hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına getirmesi açısından bize yardımcı oldular. Bize yer verdiler. Biz de burada bir merkez açtık. Tuzla'daki vatandaşlarımız uzak bir yere gitmek yerine bakanlığımızın verdiği bütün hizmetleri Tuzla'da alabilecekler. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın sayesinde hizmetlerimizi Tuzla'da yaşayan vatandaşlarımızın ayağına getirmiş olduk. Başkanımız bu konuda duyarlı ve hassas olduğu için kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"ENGELLİLERİN MAAŞI KESİLMEYECEK"

Engellilerin maaşının kesileceği iddialarına yönelik bir soruyu da yanıtlayan İnaltekin, "Son günlerde katıldığımız toplantılarda bu sorular çok gelmeye başladı. Ben şunu çok net açıklamak isterim. Yasalar ve mevzuatlar çerçevesine uyulduğu sürece hiçbir zaman engelli maaşı kesilmeyecek. Vefat eden kişinin engelli maaşı kesilir ama engellilerimizin moralini bozmamasını, kaygıya, endişeye kapılmalarını asla istemiyoruz. Bunlar dedikodudan öteye gitmeyen duyumlardır. Bizim engelli vatandaşlarımızın maaşını kesme gibi bir durumumuz söz konusu değil" cevabını verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, protokol imza töreninin ardından açılışa hazırlanan birimi gezdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü: 'Engelli Maaşları Kesilmeyecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement