Ailesinin Sahip Çıkmadığı Engelli Şoför, Taksi Durağına Sığındı - Son Dakika
Güncel

Ailesinin Sahip Çıkmadığı Engelli Şoför, Taksi Durağına Sığındı

Şanlıurfa'da şeker hastalığı yüzünden ayağını ve böbreğini kaybeden Mustafa İzci, ailesi sahip çıkmayınca sığındığı taksi durağında yaşamaya başladı.

08.02.2016 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da şeker hastalığı yüzünden ayağını ve böbreğini kaybeden Mustafa İzci, ailesi sahip çıkmayınca sığındığı taksi durağında yaşamaya başladı.

İstanbul'da şoförlük yapan 51 yaşındaki Mustafa İzci'nin yaklaşık 3 ay önce şeker hastalığı nedeniyle bir ayağı kesildi ve böbreğinin biri alındı. Rahatsızlığından dolayı çalışamayan İzci, bir süre sonra ailevi sorunlar yaşayamaya başladı. Aile fertlerinin sahip çıkmaması üzerine 15 gün önce memleketi Şanlıurfa'ya dönen İzci, kalacak yeri olmadığı için arkadaşlarının çalıştığı taksi durağına sığındı. İzci'nin bakımını geçici olarak arkadaşları sağlıyor.

İzci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlığı yerindeyken İstanbul'da şoförlük yaparak ailesinin geçimini sağladığını söyledi.

Yaklaşık 3 ay önce şeker hastalığı teşhisi konulduğunu belirten İzci, "Hastalık ilerleyince bir ayağım kesildi ve böbreğim de alındı. Ayağım kesilince ailem ve kardeşlerim beni terk etti. 'Senin kahrını çekemeyiz, kaldırıp indiremeyiz' dediler. Ben de Şanlıurfa'ya arkadaşlarımın yanına geldim. 15 gündür taksi durağında yaşıyorum, arkadaşlarım bana sahip çıktı ama burada uzun süreli kalma imkanım yok. Hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

İzci, primlerini ödeyerek malulen emekli olabilmesi için ise 7 bin liraya ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Taksi şoförü Hüseyin Tiryakioğlu da İzci'yi 30 yıldır tanıdığını söyledi.

Misafir olarak kendisini ziyaret eden dostunun kalacak yeri olmadığını öğrendiğini aktaran Tiryakioğlu, "Diğer arkadaşlarımla 15 gündür ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Tekerlekli sandalye aldık" dedi.

Cuma Karataş ise taksi durağının, hasta biri için sağlıklı olmadığını vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ailesinin Sahip Çıkmadığı Engelli Şoför, Taksi Durağına Sığındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement