Air France'daki İşten Çıkarmalar - Son Dakika
Güncel

Air France'daki İşten Çıkarmalar

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız ulusal havayolu şirketi Air France'daki işten çıkarmaları protesto edenlerin yöneticilere uyguladığı fiziksel şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

06.10.2015 13:41

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız ulusal havayolu şirketi Air France'daki işten çıkarmaları protesto edenlerin yöneticilere uyguladığı fiziksel şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hollande, Fransa'nın kuzeyindeki Le Havre kentindeki bir etkinlikte basın mensuplarına Air France'daki işten çıkarmalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

"Air France'ın 2 bin 900 kişiyi işten çıkarma kararıyla ilgili olarak çalışanların yöneticilere uyguladığı fiziksel şiddetin asla kabul edilir bir tarafının olmadığını" ifade eden Hollande, sosyal diyaloğun şiddet olayıyla sekteye uğradığını kaydetti.

Başbakan Manuel Valls de dün yaptığı açıklamada, olayın tam bir skandal olduğunu dile getirmiş ve Air France yönetimine desteğini belirtmişti.

Charles de Gaulle Havaalanındaki Air France'ın merkez binasında yapılan toplantı sırasında 2 bin 900 kişi hakkında işten çıkarma kararı alındığını öğrenen yüzlerce çalışan binaya gelerek yöneticilere fiziksel saldırıda bulunmuştu. Air France Yönetim Kurulu Başkanı Frederic Gagey ile eylemde gömleği parçalanan İnsan Kaynakları Müdürü Xavier Broseta ile yöneticilerden Pierre Plissonier binayı terk etmek zorunda kalmıştı.

Dünkü olayın ardından Bobigny Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Air France çalışanların üye olduğu sendika yönetimi yaşanan mali kriz nedeniyle 2 bin 900 çalışanın işten çıkartılmalarının planladığını duyurmuştu.

Plana göre şirket, 2016-2017 yılları arasında 300 pilot, 700 kabin görevlisi ile yaklaşık bin 900 yer görevlisinin işine son verecek. Air France ayrıca zarar eden bazı uçuş destinasyonlarını da kapatacak.

Şirket yönetiminden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada ise şirketin "giderek zorlaşan rekabet koşullarını" gerekçe göstererek personel sayısında indirime gidilmesinin planladığını teyit etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Air France'daki İşten Çıkarmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement