Akçakale'de Gergin Gece - Son Dakika
Güncel

Akçakale'de Gergin Gece

Akçakale\'de Gergin Gece

Akçakale'de oto elektrikçilik yapan Halil Çağdaş isimli esnaf, Suriyeli 4 silahlı kişi tarafından darp edildiğini iddia etti.

17.09.2014 11:29

Olay gece saat 23:30 sıralarında Akçakale Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. Sanayide oto elektrikçilik yapan Halil Çağdaş isimli esnaf, gece saatlerinde kendi iş yerinde iken silahlı 4 Suriyeli sığınmacı işyerini basarak Çağdaş'ı tehdit etti.

İddiaya göre esnaf Çağdaş'ın parasını isteyen Suriyeliler ret cevabı alınca yanlarındaki sopalarla esnafı darp etti. Esnaf Çağdaş'ın çevreden yardım istemesi üzerine Suriyeliler aldıkları bin 500 lira ile olay yerinde kaçtı. Telaşla olay yerinden kaçan Suriyeli gaspçılar iki motosikleti ve düşürdükleri bir silahı olay yerinde bırakarak kayıplara karıştı. Ardından polisi arayan esnaf Çağdaş daha sonra emniyetten yardım istedi. Olay yerine gelen çok sayıda polis işyeri çevresinde incelemelerde bulundu.

Yaşadığı olayla ilgili olarak bir açıklama yapan esnaf Çağdaş, "Artık ilçede can ve mal güvenliğimiz kalmadı. Suriyeli sığınmacılar arasındaki art niyetli bazı kişiler rahatça elini kolunu sallayarak ilçede dolaşıyor. Bu konuda hiç kimse onlara hesap bile soramıyor. Bu gün kendi iş yerimizde bile rahat çalışamıyoruz. Şayet üzerimde para bulunmasaydı belki de beni öldürebilirlerdi. İlçede zaten her gün hırsızlık olayları yaşanıyor. Canımız Allah'a emanet. Yetkililerin bu konuda gerekli çalışmaları yapmaları gerekmektedir. Eğer önlem alınmazsa bunlar daha belki de iyi günlerimiz. Zamanla daha kötü şeyler yaşanabilir. Yetkililer bu konuda derhal önlem almalıdırlar" dedi.

Bu arada emniyet olayla ilgili şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Akçakale'de Gergin Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement