Akdamar Adası'ndan Toplanan Tavşanlar Doğaya Salındı - Son Dakika
Güncel

Akdamar Adası'ndan Toplanan Tavşanlar Doğaya Salındı

Akdamar Adası\'ndan Toplanan Tavşanlar Doğaya Salındı

Akdamar Adası'nda, tavşanların çoğalıp tarihi eserler ve eko sisteme zarar vermesi, üzerine adada toplanan 350'ye yakın tavşan, doğaya salındı.

16.04.2015 11:31  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçersinde tarihi Akdamar Kilisesi'nin de bulunduğu Akdamar Adası'nda, tavşanların çoğalıp tarihi eserler ve eko sisteme zarar vermesi, üzerine adada toplanan 350'ye yakın tavşan, yetkililer ve hayvan severler tarafından doğaya salındı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde kurulan bir komisyon, adada sayıları 3 bini bulan tavşanları toplama kararı aldı. Karar gereği adaya giden komisyon üyeleri, 50 tuzak kafesi tavşanların yoğun olduğu bölgelere yerleştirirken, tavşanları avlaması için de 4 puhu kuşunu adaya bıraktı. Yapılan çalışmaların ardından toplanan 350 tavşan Doğa Gözcüleri Derneği Başkanı Prof.Dr. Mustafa Sarı, YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan tarafından doğaya salındı. Tavşanların yaz boyunca aynı sistemle toplanarak doğaya salınacağını belirten YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Lokman Aslan, şöyle dedi:

"Tavşanlar adada büyük zararlara yol açtı. Şu anda tarihi kilise de tehlikede. Tavşanların ağaç köklerini ve bitkileri yemesi nedeniylede adada yeşil alanlar yok oluyor. Şuana kadar 350 tavşanı kafes yöntemiyle yakaladık. Yakalanan tavşanlar. yiyecek bulabilecekleri ve barınacakları alanlara bırakılıyor." - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdamar Adası'ndan Toplanan Tavşanlar Doğaya Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement