Akıllı Telefonlarda 5g İçin Yeni Çözüm - Son Dakika
Teknoloji

Akıllı Telefonlarda 5g İçin Yeni Çözüm

Akıllı Telefonlarda 5g İçin Yeni Çözüm

5G teknolojisinde son gelişmeler nedir?

30.03.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

BAW (Bulk Acoustic Wave/Yığın akustik dalga) 5. nesil mobil iletişim çağında yükselmeye başladı. Önceki SAW (Surface Acoustic Wave/Yüzey akustik dalga) filtresinin 5. nesille alakalı bazı sınırları vardı. Şirketler 5G akıllı telefon pazarında yer almak üzere BAW filtre teknolojisi elde etmek için çalışmalara başladı.


Koreli medyanın yeni haberine göre Samsung, BAW teknolojisini uygulamak için gözden geçiriyor. BAW, SAW çözümüne göre daha ucuz ve daha hızlı. Bu teknolojinin ultra yüksek frekans aralığı içinde kullanılması bekleniyor.


Bahsedilen filtre tam olarak nedir? BPF (Band Pass Filter/Bant geçiren filtre) gerekli frekans aralığını filtreleyen ana parçadır. Bu parça akıllı telefonun arka kısmında yer alıyor. Cihaza sadece filtre konur veya araya parçalı bir kısım eklenerek dupleks bir forma sokulabilir.


Güncel ticari frekans aralığı akıllı telefonlar, giyilebilir cihazlar, nesnelerin interneti (Internet of Things) ve diğer yeni teknolojiler ile doyuma ulaşmış durumda. Yeni nesil mobil iletişim teknolojisi 5G küresel standarta ayarlı değil. Şu anda ultra yüksek frekans aralıklarının kullanımı konusunda ise tartışma mevcut.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Akıllı Telefonlarda 5g İçin Yeni Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement