Akrep ve Yılan Sokmaları - Son Dakika
Yerel

Akrep ve Yılan Sokmaları

Akrep ve Yılan Sokmaları

Nazilli Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Nail Ündağ yılan ve akrep sokmalarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

03.08.2014 13:08

Nazilli Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Nail Ündağ, yılan ve akrep sokmalarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Akrep ve yılan sokmalarının Ağustos aylarında artış gösterdiğine dikkati çeken Ündağ, tarlalarda çalışma esnasında sıkça yılan ısırması olaylarına da rastladıklarını belirtti.

Akrep sokmalarının daha çok topraktan yapılmış eski evlerde ve kayalık bögelerde meydana geldiğini söyleyen Ündağ şunları kaydetti:

"Yılan ve akrep sokmasına her yaştan insan muhatap olabiliyor. Ama özellikle çalışan, hareketli olan insanlarda daha çok görülüyor. Yılan ısırmalarında tedaviye olay yerinde başlanmalı. Hasta 24-48 saat süre ile müşahede altında tutulmalıdır. Bunlarla birlikte ısıran canlı hakkındaki bilgiler sağlık ekibine aktarılmalı, hatta mümkünse fotoğrafı da çekilmeli veya eğer etkisiz hale getirilmiş ise mutlaka tedavi yapan hekime gösterilmelidir."

Akrep sokması vakasının ardından telaşa kapılmadan alınacak küçük bazı tedbirlerin önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Ündağ, "İlk olarak kişi uygun bir sağlık kuruluşuna yetiştirilmelidir. Akrep sokulan kişi yürütülmemeli, hareket ettirilmemelidir. Sokulan yerin yukarısı eşarp ya da mendille bağlanarak uygun bir şekilde sıkılmalıdır. Akrep sokması ve yılan ısıranlarda ilkel yöntemlere başvurulmamalı, en yakın sağlık birimine götürülmeli" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akrep ve Yılan Sokmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement