Aksaray'da "2. Sanayi, Ticaret ve Turizm Fuarı" - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da "2. Sanayi, Ticaret ve Turizm Fuarı"

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen "2. Sanayi, Ticaret ve Turizm Fuarı" törenle açıldı.

26.05.2016 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen "2. Sanayi, Ticaret ve Turizm Fuarı" törenle açıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Fatih Mahallesi'ndeki kapalı pazar alanındaki açılış töreninde, fuarların illerin tanıtımında çok önemli bir etken olduğunu belirtti.

Sanayi, ticaret ve turizm fuarının Aksaray'da ikinci kez düzenlendiğini belirten Ataklı, "Bundan önce buna benzer etkinliklerin olmadığını biliyorum. Bunları geliştirerek arttırmamız lazım. İkincisi, üçüncüsü ve 30'uncusu şeklinde sürdürmemiz gerekiyor. Aksaray, bu potansiyeli taşıyor. Aksaray, sanayi ve ticaret konusunda ön plana çıkıyor. Sanayimiz, Allah'a şükür iyi durumda. Ancak Aksaray'da ne üretilip üretilmediğini bilmeyen çok kişi var. Fuarlar, bu bilinirliği sağlama noktasında çok önemli işleve sahip. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise ikincisi düzenlenen fuarda katılımcı sayısının artmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Amacımız şehri her alanda çok iyi bir noktaya getirmektir. Bu noktada üzerimize düşen her şeyi yapma gayreti içerisindeyiz. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş da geçen yıl düzenlenen fuarın birincisinin Aksaray ile çevre illerden 40 binin üzerinde kişi tarafından ziyaret edildiğini belirtti.

Aksaray'daki fuarın ziyaretçi sayısının diğer illere göre çok iyi bir durumda olduğunu belirten Koçaş, şunları anlattı:

"Fuar katılımcı sayısı, geçen yıl 70'deyken, bugün 85'in üzerinde katılım sağlandı. Firma sayısı, geçen yıllara göre yüzde 25'lere yakın artmıştır. Bu fuarın asıl sahipleri, katılımcı firmalara şükranlarımı sunuyorum. Bu fuarın mimarı sizlersiniz. Biz ne zaman destek istesek, gelin desek, yanımızda oldunuz. Bizimle hep beraber yürüdünüz. Allah, hepinizden razı olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aksaray'da '2. Sanayi, Ticaret ve Turizm Fuarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement