Aksaray'da Akılcı İlaç Kullanımı Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Akılcı İlaç Kullanımı Eğitimi Verildi

Aksaray\'da Akılcı İlaç Kullanımı Eğitimi Verildi

Aksaray İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Ortaköy Toplum Sağlığı Merkezi tarafından İlaç tüketiminde bilinç düzeyinin artırılması amacıyla akılcı ilaç kullanımı eğitimi verildi.

09.06.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Ortaköy Toplum Sağlığı Merkezi tarafından İlaç tüketiminde bilinç düzeyinin artırılması amacıyla akılcı ilaç kullanımı eğitimi verildi.

İlaç tüketiminde bilinç düzeyinin artırılması, hekime başvurmadan ilaç kullanılmaması, antibiyotik gerekliliğinin tespit edilerek kullanılması amaçlanarak verilen eğitime, 333 kişi katıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri yapmış olduğu sunumda, "Sağlığın korunması, kazanılması ve sürdürülmesinde vazgeçilmez araç olan ilaç, akılcı ilkelere uyulmadan kullanıldığında başlı başına sağlık sorunlarına yol açma potansiyeli taşımaktadır. Hastalıklarla baş edebilmek için 20. yüzyılın başında oldukça sınırlı sayıda ilaç mevcut iken, bu durum bir asır içinde tersine dönmüştür. Akılcı Olmayan İlaç Kullanımı (AOİK)'nın gerektirdiği kurallara uyulmaması, uygunsuz ilaç kullanımı ya da AOİK diye adlandırılan sorunu ortaya çıkarır. Kısaca ilaçların kullanımını doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendiren her türlü yanlışlık AOİK olarak tanımlanabilir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de AOİK sorunları hatırı sayılır oranda yaşanmaktadır. İlaç kullanımına paralel olarak ilaca ödenen bedel de artmaktadır" denildi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Akılcı İlaç Kullanımı Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement