Aksaray'da Embriyo Transfer Laboratuvarı Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Embriyo Transfer Laboratuvarı Kuruluyor

Aksaray'da embriyo transfer laboratuvarının kurulması için toplantı düzenlendi.

13.10.2014 14:09  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKSARAY (AA)- Aksaray'da embriyo transfer laboratuvarının kurulması için toplantı düzenlendi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, toplantıda yaptığı açıklamada, Aksaray'ın tarım ve hayvancılıkta ileri seviye gelmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Hayvancılık faaliyetlerinin daha iyi olması için Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Veteriner Fakültesi ile işbirliği içerisinde olduklarını aktaran Ataklı, "Bu konuda gerek tarım teşkilatlarımız gerek bu alanda faaliyet gösteren mesleki oda ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile görüşerek bu konuyu değerlendiriyoruz.  Embriyo Transfer Laboratuvarı'nın kurulmasının şehrimiz için büyük bir kazanç olacağına inanıyoruz. Laboratuvarın kurulduktan sonra sürdürülebilir olmasına dikkat ederek bu konuda hep birlikte bir çalışma başlatmayı istiyoruz" diye konuştu.

ASÜ Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Tahir Karaşahin ise kullanılan teknoloji sayesinde dişi buzağı alma oranının artacağını ifade ederek çok verimli damızlık düve üretiminin yapılarak et ve süt üretiminde yüksek verimli ineklerin elde edilebildiğini kaydetti.

Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Embriyo Transfer Laboratuvarı Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement