Aksaray'daki Köylere Çöp Konteynerini Geldi - Son Dakika
Yerel

Aksaray'daki Köylere Çöp Konteynerini Geldi

Aksaray'da köylere bin 500 çöp konteyneri dağıtıldı.

06.02.2015 13:41  Güncelleme: 13:44

Aksaray'da köylere bin 500 çöp konteyneri dağıtıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile Genç Osman Köyü'nü ziyaret etti.

Ataklı, burada yaptığı konuşmada, köylerde çöplerin toplanması ile ilgili çalışmaların başladığını söyledi.

Çöp toplama hizmetinin yerine getirilmesi için merkeze bağlı köyler ile Ağaçören- Sarıyahşi, Gülağaç- Güzelyurt ve Ortaköy ilçelerine bağlı köyler için toplam 5 adet çöp toplama aracı tahsis edildiğini belirten Ataklı, Eskil Belediyesi ile yapılan protokol ile Eskil'e bağlı köylerin çöplerinin de belediye tarafından toplanmasının kararlaştırıldığı ifade etti.

Artık köylerin de şehirler gibi düzenli ve temiz olması gerektiğine işaret eden Ataklı, şunları kaydetti:

"Bu düzeni sağlamak için gayret edeceğiz. Vatandaşlarımız da katkı verecek. Temiz bir çevrede yaşamak hepimiz için bir hak. Bu hakkımızı iyi bir şekilde kullanmamız lazım. Yaşadığımız yeri temiz tutmamız lazım. 6360 sayılı kanun ile köye dönüşen 24 belediyenin çöp temizliği 2014 yılında İl Özel İdaresi tarafından yapıldı. Şimdi köylerimizde oluşan çöpleri toplayarak temiz bir çevrede yaşama imkanı sağlamak için çalışmalara başlıyoruz. Bunun için köylerimize çöp konteynerleri dağıtımlarına başladık. Bu kapsamda belirlenen yerlere toplam bin 500 çöp konteyneri bıraktık." - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksaray'daki Köylere Çöp Konteynerini Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement