Aksaray'da "Kuraklık Eylem Planı" Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da "Kuraklık Eylem Planı" Toplantısı Yapıldı

Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Kuraklık Eylem Planı" toplantısı yapıldı.

17.04.2014 12:05

Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Kuraklık Eylem Planı" toplantısı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya, Aksaray Vali Yardımcısı Tolga Polat, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Aksaray Üniversitesi Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Afşin ve protokol üyeleri katıldı.

Polat, toplantıda yaptığı konuşmada, 2014 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında Aksaray'a düşen yağış miktarının yetersiz olduğunu söyledi.

Bu nedenle ortaya çıkması muhtemel kuraklık riskine karşı neler yapılabileceğini belirlemek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini aktaran Polat, "Kuraklığın bu şekilde devam etmesi durumunda ilimizin sulama imkanı olmayan arazilerinde hasat yapma imkanı bile olmayabilir. Bunun için gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Zabun ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, Aksaray genelinde basınçlı sulama ile ilgili eğitimlere devam ettiklerini aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Basınçlı sulama yapmak isteyen çiftçilerimize yüzde 50 kırsal kalkınma desteği sağlıyoruz. 2012-2013 yıllarında çiftçi eğitim kursları ile tıbbi aromatik bitkiler ekiminin yaygınlaştırılması için çalışmalar yaptık. Böylelikle kurak alanlarda yetişebilen aspir bitkisinin üretimi yaygınlaştırdık. Ayrıca diğer eğitim çalışmalarımız kapsamında, çiftçilerimizin kuraklığa dayanıklı ve sertifikalı arpa, buğday tohumu kullanmalarını teşvik ettik."

Konuşmaların ardından "Kuraklık Eylem Planı" yazılı bir rapor haline getirildi. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksaray'da 'Kuraklık Eylem Planı' Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement