Aksu'da "Çocuk Meclisi" Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Aksu'da "Çocuk Meclisi" Kurulacak

Aksu\'da "Çocuk Meclisi" Kurulacak

Aksu Kent Konseyi Başkanı Turan Şahin, Çocuk Meclisi kurulması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulundu.

10.11.2014 13:43  Güncelleme: 15:24

Aksu Kent Konseyi Başkanı Turan Şahin, EXPO 2016'nın çocuk ve çiçek teması dikkate alınarak yapılan çalışma çerçevesinde Çocuk Meclisi kurulması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen ile görüşen Şahin, Aksu sınırları içerisindeki ilk ve orta öğretim okullarında  eğitim gören 6-15 yaş arasındaki, seçilmiş okul başkanı ve temsilci öğrencilerin, 15 Aralık 2014 tarihine kadar Çocuk Meclisi üyeliği için başvurabileceklerini bildirdi.

Çocuk Meclisi'nin öncelikle EXPO 2016 gönüllüsü olarak sürece mütevazi ve anlamlı katkılar yapacağını kaydeden Şahin, kent çocuklarının, kent yönetimine aktif olarak katılmalarının sağlanması gerektiğini, çocukların da kendileri ve kentle ilgili sorunların çözümünde rol almalarını istediklerini anlattı.

Kurulacak olan meclis ile Aksu'daki çocukları, kent düzeyinde, ulusal ve uluslararası düzeyde temsil etmek istediklerini de ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Çocukların kentlilik bilincini geliştirmek, bireysel inisiyatiflerini geliştirmek, kendi hak ve özgürlüklerinin farkına varmalarını sağlamak gerekiyor. Çocukların demokratik platformlarda hoşgörü, saygı ve uzlaşmacı bir çerçevede fikir üretmeleri ve kendi eylem planlarını oluşturarak sosyal hayattaki rollerini güçlendirmeleri de sağlanmalıdır. Çocukların kentten ne beklediği, kent ile ilgili farkındalığının dikkate alınması için ifade ortamlarının oluşturulmasını sağlamak için Aksu Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin oluşumunda katkı ve desteklerinizi bekliyoruz." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksu'da 'Çocuk Meclisi' Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement